Leteaksjonen foregikk ved Dyngelandsfjellet.

Politiet har i hele natt søkt i området ved Dyngelandsfjellet, på grensen mellom Fana og Arna, etter at en melder hadde observert to nødbluss der med ett minutts mellomrom.

Både redningshelikopter og hundepatruljer har vært i sving, uten å finne noen. Politiet vet heller ikke om det er noen som faktisk er i nød, og torsdag morgen ble leteaksjonen avsluttet.

— Vi har gjort det som gjøres kan. Forhåpentligvis er det ingen som er i nød, sier operasjonsleder Ronny Lentfhør i Hordaland politidistrikt.

Ingen er savnet

Han opplyser at det ikke finnes savnede personer som kan knyttes til disse nødblussene.

— Men hvis disse rakettene er sendt opp uten at det er reelt, er det misbruk. Det er et problem for oss. Vi bruker enormt med ressurser i slike tilfeller, sier Lentfhør.

Det har vært tåke i fjellet i natt.

— Det har ikke vært så lett å lokalisere hvor nødblussene var, så vi har søkt i store områder, sier operasjonslederen.

Politiet ble oppringt av melderen klokken 22.13 onsdag kveld.

— Dette er et område som ikke er ukjent med hangglidere og annen risikosport. Dét er en av grunnene til at vi reagerer slik vi gjør, sa han til bt.no sent onsdag kveld.

- Lys i sjøen

Tidligere onsdag kveld foregikk det to redningsaksjoner i bergensområdet. Den andre leteaksjonen pågikk i Vatlestraumen, sørvest for Bergen. En melder hadde sett et lavtliggende lys i sjøen, og politiet fryktet at det kunne være personer i nød i området.

En redningsskøyte og et helikopter gjennomførte overflatesøk i et nokså stort område. Uten resultat. Noe over midnatt ble leteaksjonen avblåst.

— Helikopteret hadde god sikt, så hadde det vært noe hadde de sett det, sier Lentføhr.

Politiet fikk melding om lysene klokken 22.22 onsdag kveld. De sjekket også ut hvorvidt det hadde vært kortslutninger på høyspentledningen i området, som kan føre til gnisninger. Det hadde det ikke vært.