— Mannen er midt i 60-årene. Han plukket multer i Husedalen i Kinsarvik og kom ikke tilbake torsdag ettermiddag. Nå er Røde Kors, Norsk Redningshund og et Sea King redningshelikopter fra Sola satt inn i søket, sier Eirik Walle, redningsleder ved Hovedredningssentralen på Sola.

Han sier at området mannen er meldt savnet i ikke er stort, og at et redningshelikopter i utgangspunktet er tilstrekkelig.

Fredag klokken 10.30 var mannen fremdeles ikke funnet. Søket skjer både fra helikopter, politibåt og på bakken.

Politibåten ble satt inn i dag.

— I dalen er det en elv som går uti Hardangerfjorden, sier politiførstebetjent Terje Erichsen i Hordaland politidistrikt.

Ingen funn

Redningsmannskapene har lett hele natten. Helikopteret har søkt med varmesøkende kameraer uten hell.

— Søket pågår kontinuerlig, og det blir kalt inn ekstra personell. Sivilforsvaret er på vei til å bistå, sa operasjonsleder Ole Jakob Malmo fredag morgen.

— Er dere bekymret?

— I utgangspunktet er vi ikke det ennå. Temperatur, værforhold og bekledning er slik at han vil klare seg, sier Malmo.

Kjent i terrenget

Den savnede bor i området og skal være godt kjent i terrenget. Han gikk ut i ett-to-tiden torsdag for å plukke multer og var ventet å komme tilbake etter et par timer. Da kvelden kom og han ikke var tillbake ble de nærmeste urolig og varslet politiet. Klokken 22.30 ble søket satt i gang.

— I utgangspunktet er han fjellvant, frisk og rask, samt vant til å gå turer i området, sa Bjarte Rebnord, operatør ved Hordaland politidistrikt, torsdag kveld.

Han forteller at terrenget i området ikke er ansett for å være spesielt vanskelig. Mannskapet leter fra Kinsarvik, oppover Husedalen til Nykkjesøy.

På morgenkvisten ligger det litt skodde nedover Husedalen, men ellers er ikke været noe problem i letingen. Mannen var iført lette turklær og hadde med en liten matpakke og en liten ryggsekk.