Ulykken ble meldt torsdag morgen like etter klokken 7.

Etter en større redningsaksjon, der store søkemannskaper ble sendt til fergekaien på Hufthamar i Austevoll, ble leteaksjonen avblåst klokken 10.

— Snakket ikke sant

  • Mannen som opplyste om at kompisen var savnet, snakket ikke sant, sa redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til bt.no klokken 10.15.

Saken kan få etterspill for mannen som utløste storaksjonen.

— Et erstatningskrav er absolutt en sak som burde vært vurdert. Men ut ifra personen som ble hentet opp tror vi det er lite å hente, sier Vikøren.

— Saken vil bli etterforsket ved Austevoll lensmannskontor, opplyser operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt.

Full forvirring

Meldingen gikk ut på at én person var savnet og at én var hentet på land, og omstendighetene rundt beskrivelsene varierte.

Hovedrednigssentralen fikk mistanke om bløffen da mannen som reddet seg på land, var kraftig beruset, og beskrivelsene han gav av kameraten var usammenhengende.

— For å si det sånn, vi tviler nå veldig på at han snakker sant. Vi har ingen indikasjoner på at det var mer enn en person i båten, sier redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge kl. 09.50.

Mannen som ble tatt hånd om av personellet på ambulansebåten, ble fraktet til Hjellestad og deretter til Haukeland Universitetssykehus. Han ble utskrevet fra sykehuset etter kort tid.

Se kontinuerlig oppdatert kart over skipstrafikken her.

UNDER VANN: En plastbåt av typen Finnmaster 24-26 fot kom i trøbbel torsdag morgen. Søkehelikopter, redningbåter og hundepatruljer deltok i storaksjonen. FOTO: 2211
FORSINKELSER: Fergen mellom Krokeide og Hufthamer ble forsinket etter redningsaksjonen. - Jeg er selvstendig næringsdrivende, og nå blir jeg forsinket til kundebesøk. Jeg har stått og ventet siden kvart over ni, sa Helge Lexau til bt.no kl 10.15.