Hvem har sagt at Bergen skal ha råderetten på bra konserter i sjangeren rock? Det er dette driftige ungdommer i Os Rockeklubb har satt seg fore å sørge for blir annerledes. Ved hjelp av en minifestival og et kobbel av band skal de overbevise ungdommen at Os fremdeles fortjener tronen som Rock City.

Rå opplevelse

– Grunnen til at jeg arrangerer denne festivalen er først og fremst fordi Os Rockeklubb vil gi rockeungdom i Os en helt rå musikkopplevelse, sier Marte Ulltang i Os Rockeklubbs ungdomsgruppe.

På 80— og 90-tallet var rocken i full blomst i Os. Ungdom strømmet til de to rockeklubbene, og resultatet var band som Furia, Punishment Park, Syrach og Immortal. Siden den gang har begge de legendariske rockeklubbene forsvunnet, og mange fryktet at rocken skulle dø hen med dette. Men i 2000 gjenoppsto rocken i form av Os Rockeklubb, og nye band som Manheads og James Earl Jones Barbershop Explosion så dagens lys.

Headbangere i Os

Men hva så med den nye generasjonen av potensielle headbangere? Finnes de i bygden mellom fjorder og fjell? Ja, mener den nye generasjonen av ungdommer som har funnet veien til Os Rockeklubb. Og de skal bevise en gang for alle at den oppvoksende generasjon osinger ikke behøver å dra helt til Bergen for å få bra konsertopplevelser.

– Vi trenger et større ungdomsrockemiljø i Os, for det er mange som har interesse for musikk her, mener Marte Ulltang.

Sammen med andre rockefrender har hun tatt initiativ til en minifestival i helgen. Festivalen – som går av stabelen i Os Rockeklubbs lokaler på Kuventræ – skal presentere en salig blanding av nye og gamle band for en ny generasjon rockere. Blant annet kommer Goldenboy og tidligere nevnte Syrach. Men også Os-band skal få vise seg på den intime scenen. Neo Plastma og Crimson Eternal er to av de nye og håpefulle bandene fra bygden.

Fullt trøkk

Ifølge Ulltang har responsen vært bra fra ungdommer i Os, og også bergensere har meldt sin ankomst til helgens festival.

– Jeg kan love fullt trøkk hele helgen, sier hun, og legger til at det blir alt fra fete rytmer til imponerende gitarriff.

Festivalen går av stabelen fredag 29. februar og lørdag 1. mars i kjelleren under Osbadet på Kuventræ.

– Gled dere til alle opplevelsene dere vil få i Os Rockeklubb konsertvåren 2008. Velkommen til Os Rockeklubb, avslutter Marte Ulltang.