De som var på jobb på dagtid i går ved sengeposten som er besluttet nedlagt, ble orientert av sine avdelingsledere, men mange medarbeidere hadde fri eller var på avspasering, og de ante ingen ting om hva som var i ferd med å skje.

Fikk sjokk

En av de ansatte sier at han fikk sjokk da han slo opp på nettavisene i går ettermiddag og fant ut at arbeidsplassen hans skulle fjernes.

Mannen, som sier at han vil være anonym fordi han frykter represalier hvis han går ut med kritikk, sier at han ikke hørte noe fra sine overordnede før flere timer senere, og etter at nyheten hadde rullet i alle nett— og etermedier.

Brev med budbil

— Først ved 18-tiden fikk jeg en telefon fra avdelingen. De spurte om jeg hadde sjekket posten min. Det hadde jeg. Da måtte jeg gå til postkassen en gang til, fikk jeg beskjed om. Og der fant jeg brevet som fortalte om nedleggingen.

Det viste seg at det var sendt rundt en egen budbil for å levere brev til alle som ikke hadde vært på jobb.

- Under lavmål

— Denne fremgangsmåten synes jeg er svært kritikkverdig av ledelsen. Det er godt mulig at selve beslutningen om å legge ned posten var riktig, men måten det ble gjort på, var helt under lavmål. Selv trodde jeg nesten ikke mine egne øyne da jeg leste meldingene på nettet. Jeg måtte ringe en kamerat som jobber på samme avdeling for å høre om han visste om dette var riktig. Han hadde heller ikke fått vite noe, og det gjelder sikkert alle andre som tilfeldigvis ikke var på jobb akkurat i går, sier den ansatte.

Ansatte skal spres

Det var i går Helse Bergen sendte ut meldingen om at Lokal sikkerhetsseksjon i Psykiatrisk divisjon ved Sandviken sykehus skal avvikles.

De ti pasientene skal overføres til andre sykehus og institusjoner, og de omkring 30 ansatte skal plasseres ved andre avdelinger på sykehuset.

Diskutér Sandviken-konflikten her!

LUKKER AVDELING: Sandviken sykehus.