Fem dager etter at kjempebølgene fosset inn over Thailand, Indonesia, Sri Lanka og India er over 125.000 mennesker bekreftet omkommet. Foreløpig er 19 vestlendinger bekreftet savnet, og tallet ventes å stige de kommende dagene. Siste nytt om de savnede finner du på bt.no, sammen med annet stoff om flodbølgekatastrofen.

— Ettersom det ikke kommer ut avis 1. nyttårsdag, har vi valgt å styrke bemanningen på bt.no. Nettet har vært en viktig kilde til informasjon om katastrofen, og kommer til å være det også de neste dagene, sier tv- og nettredaktør Tor Arne Fanghol i Bergens Tidende.

Prøvde å gi ut avis

Selv om nettavisen holdes oppdatert, hadde avisledelsen også håpet å kunne gi ut BT i løssalg den første dagen av det nye året.

— I en så ekstraordinær situasjon synes vi det er uheldig at avisen ikke kommer ut. Det har ikke vært mulig for oss å komme til enighet med Grafisk klubb i Bergens Tidende, sier administrerende direktør Didrik Munch i BT.

— Vi har journalister på plass både i Thailand og andre deler av katastrofeområdet. Folkene våre vil rapportere via bt.no gjennom nyttårshelgen, sier han.

Vil verne fridag

Lederen for Grafisk klubb i BT, Arthur Knudsen, sier at hensynet til de ansatte gjorde at klubben måtte si nei til å gi ut avis.

— Vi har ikke arbeidsøkter på det tidspunktet avisen ville blitt laget. Medlemmene våre har fri nyttårsaften. Vi har gitt fra oss søndagene allerede, hvor mange fridager skal vi få beholde? sier han.

Ettersom ekstrautgaven bare ville vært tilgjengelig i løssalg, tror han ikke abonnentene ville vært fornøyd med en slik løsning uansett.

<b>UENIGE:</b> BT-direktør Didrik Munch (til venstre) ville gi ut avis 1. nyttårsdag, men klubblederen for grafikerne i bedriften, Arthur Knudsen, sa nei. Uansett vil bt.no bli holdt oppdatert gjennom hele nyttårshelgen.
Arkiv