• Vi ser svært alvorlig på at 22-åringen så kort tid etter løslatelsen skal ha oppsøkt et vitne fra straffesaken og fremsatt trusler mot vedkommende, sier lensmann Odd Dale på Askøy.

Tre av de fire andre som var med på innbruddsraidet i Anders Skråmestøs hytte ble avhørt og løslatt i går kveld. Den straffedømte 22-åringen vil bli avhørt i dag.

— Deretter vil det bli tatt stilling til om han skal begjæres varetektsfengslet, sier politiinspektør Britt Meling ved Hordaland politidistrikt.

Med denne siste saken er i alt ti askøyungdommer pågrepet for vold, trusler, hærverk og innbrudd i løpet av de siste tre-fire dagene.

Fredag måtte store politistyrker rykke ut da en gjeng unge fra Askøy stormet et hus på Davanger og gikk løs på både inventar og unge festdeltakere fra Loddefjord.

Alle de fem pågrepne i denne saken ble fremstilt for varetektsfengsling. Forhørsretten ville løslate dem, men politiet påkjærte kjennelsen. De sitter derfor fortsatt fengslet, inntil Gulating lagmannsrett får behandlet fengslingsspørsmålet i dag.

— Det ser ikke ut til at sakene har noen sammenheng. Det var helt andre aktører som var på ferde på Skråmestø, sier lensmann Dale.