Visnes velger nå å svare på motorsykkelklubbens uttalelser til Bergens Tidende.

I går hevdet de gjennom sin talsmann, advokat Bjørn Meltzer, at de tar avstand fra narkotika. Det skal være forbud mot å oppbevare stoff på klubbområdet.

— Vi reagerer med undring på disse uttalelsene når vi vet at det ved flere anledninger er blitt beslaglagt betydelige mengder tyvegods, ulovlige våpen og narkotika av ulike slag. Dette er beslag som vi har gjort i klubblokalet, sier Visnes.

Varsler tøff linje

Lensmannen varsler nå en langt tøffere linje over for Union MC.

— Dersom klubben forventer å bli trodd på at de er rene, så må den opptre deretter. Den dagen klubben ikke bedriver kriminalitet, så skal de få drive fritt i Fana, sier Visnes.

— I motsatt fall vil vi gjøre alt vi kan for å bekjempe den kriminelle virksomheten klubben bedriver.

Visnes trekker frem flere eksempler som han mener viser at klubben, eller flere av medlemmene, er en del av organisert kriminalitet knyttet til mc-miljøet.

— Spesielt alvorlig er episoden hvor en mann ble kidnappet på Voss. Svinebundet ble han lagt i en bil. Han kom seg selv fri. Da var bilen inne på Union sitt område. De to som er tiltalt for kidnappingen var medlemmer av Union, sier Visnes.

Disse mennene skal nå ha opphold på Østlandet. Politiet knytter dem til Hells Angels. En av dem er registrert med samme postadresse som den beryktede motorsykkelklubben.

Bevisste utskiftninger

Politiet i Fana har brukt mye tid og ressurser på å holde øye med Union MC. De mener å ha avslørt et mønster i hvordan klubben bygges opp, og drives.

— For oss virker det som om det er en bevisst taktikk å skifte ut medlemmer etter hvert som de havner i politiets søkelys. Vi vet at flere av dem som er skiftet ut, nå har opphold i Oslo, sier Visnes.

— Er disse personene en del av organisert kriminalitet?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Visnes.

Han lover at politiet nå skal gjøre sitt for å gjøre livet surt for motorsykkelklubben, men lensmannen forventer at også andre etater tar ansvar.

— Jeg forventer at kommunale myndigheter gjør hva de kan for å hindre at det ikke drives aktiviteter i lokalene som strider med regelverket, sier Visnes.

— Hva sikter du til?

— Skal et lagerlokale brukes som festlokale, så kreves det bruksendring. Det må også være godkjent av brannvesenet, sier Visnes, med klar adresse til kommunen om å følge med.

Vil hindre festligheter

Om fjorten dager er det planlagt en stor fest i klubblokalet på Nesttun. Politiet kommer til å gjøre hva de kan for å stikke kjepper i hjulene for arrangementet.

Ingen i styret i Union MC ønsker å snakke med Bergens Tidende. De overlater til sin advokat, Bjørn Meltzer, å snakke med pressen.

Meltzer bekrefter at festen vil gå som planlagt. Om Visnes sine uttalelser, sier han:

— Klubben står fast på at det ikke skal oppbevares narkotika i deres lokale eller område. At det er gjort beslag fra enkeltmedlemmer er nok riktig. Dette har ikke noe med klubben og organisert kriminalitet å gjøre, sier advokat Bjørn Meltzer.

Utover det ønsker ikke han å kommentere politiets uttalelser.

— Det lensmannen ellers kommer med, får stå for hans regning, sier Meltzer.

LOVER KAMP: Lensmann Norvald Visnes vil gjøre alt han kan for å stoppe Union MC. Nå forventer han at også kommunale myndigheter holder et øye med hvordan klubben i Osveien 16 drives.<p/> ARKIVFOTO: ARNE NILSEN