Erik Gjesdal forteller til bt.no at politiet i Norheimsund rykket ut til en bolig i Øystese tirsdag morgen.

— Meldingen kom klokken 09.19. Lensmannen i Kvam og Samnanger ble knivstukket i ryggen av en 34 år gammel mann i forbindelse med et oppdrag. Lensmannens verneutstyr avverget personskade, sa operasjonslederen i Hordaland politidistrikt kort tid etter hendelsen.

Ved 14-tiden meldte politiet at lensmannen hadde vært på legesjekk. Det viste seg at han var skadet og hadde fått to knivstikk i skulderregionen. Han fikk behandling på lokal legevakt, og vitale organer var ikke skadet, ifølge politiet.

Erik Gjesdal opplyser at en 34 år gammel mann er pågrepet og satt i fengslig forvaring.

Ringte ned 112

Gunnar Fløystad fungerer for tiden som visepolitimester i Hordaland politidistrikt. Han forteller at Kvalvik ikke var alene på oppdraget da han ble stukket med kniv.

— Bakgrunnen for at politiet rykket ut, var at en person ringte 112 gjentatte ganger. Da han ikke sluttet med å ringe, måtte politiet rykke ut for å stanse aktiviteten. Under dette oppdraget ble altså lensmannen stukket med kniv, sier Fløystad.

Han forteller at lensmannen hadde på seg en lett vernevest.

Kjørte selv siktede

- Er det vanlig at politiet har slike vester på under oppdrag?

— Vi skal ha verneutstyr tilpasset de oppdrag som utføres. Denne saken er jo et godt eksempel på at det er fornuftig å være beskyttet, svarer Fløystad.

Det var lensmannen og en kollega som kjørte den siktede mot Bergen etter at de hadde pågrepet ham. På veien ble de møtt av en patrulje fra Bergen, som tok over oppdraget.