— Det hele var over på to minutter. Heldigvis ble ingen fysisk skadet, sier Stian Jordalen, innehaver av Vaksdal Autoservice AS.

Han ønsker ikke å opplyse hvor mye raneren fikk med seg. Bensinstasjonen fungerer også som kommunens postkontor. Det skal derfor ha vært et større pengebeløp enn normalt i safen.

Kom på sykkel

Raneren forsøkte seg første gang like før klokken 0800 i går. Da var bensinstasjonen stengt. Klokken 0800 kom gjerningsmannen tilbake.

Denne gang bevæpnet.

— Han truet med et våpen, mest sannsynlig en pistol, forteller Jordalen.

Raneren kom til bensinstasjonen på sykkel. Han brukte både skyggelue og finlandshette for å skjule ansiktet.

— Det var bare den 20 år gamle helgevikaren vår som var til stede. Han ble tvunget til å åpne pengeskapet vår. Gjerningsmannen åpnet selv den innerste døren til safen.

Etter å ha fylt ryggsekken med kontanter, løp raneren ut av stasjonen og stakk av på sykkelen. Først hadde han imidlertid sørget for at politiet ikke ble varslet.

— Den ansatte ble lenket fast til en reol med håndjern. Etter hvert klart han å rive seg løs på egen hånd, sier Jordalen.

Filmet

Polititjenestemenn fra både Voss, Vaksdal og Bergen deltok i går i etterforskningen. Kriminalteknikere sikret spor inne i stasjonsbygningen, men er ingen mistenkt i saken.

Politiet gikk i går ut med følgende beskrivelse av gjerningspersonen: I underkant av 180 centimeter høy, kledd i mørke bukser, brune joggesko, og en hvit eller beige genser. Capsen var svart med hvit rand. Han snakket bergensdialekt.

Politiet har sikret seg overvåkingsbilder av raneren.

— Vi har avhørt flere vitner, men er fortsatt interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha observert gjerningsmannen, sier Kjell Ove Baartvedt, lensmann i Vaksdal.

Det 20 år gamle ransofferet ble i går kveld tatt hånd om av kolleger. Han skal etter forholdene være i god form.

— Ranet preger oss alle. Jeg håper gjerningsmannen blir tatt. Det er forferdelig å tenke på at han sitter og godter seg over det som har skjedd, sier Stian Jordalen.

VÅPENTRUET: Det væpnede ranet av Vaksdal Autoservice var over på to minutter. Det 20 år gamle ransofferet skal etter forholdene være i god form. Politiet har sikret seg overvåkingsbilder av raneren som brukte både skyggelue og finlandshette. (FOTO: POLITIET)