BT har gjennomgått sommerrutene som gjelder fra mandag 23.juni. Selv på de mest trafikkerte rutene blir det merkbart lengre mellom avgangene.

I rushtiden vil for eksempel tradisjonsrike linje 2 mellom Sentrum og Birkelundstoppen bare bli kjørt hvert 17. minutt. Trøsten er at de fleste reisende her kan bruke linje 31 og 50, men det er en mager trøst. For alle som daglig bruker kollektivtilbudet langs denne traseen vet av erfaring at bussene på de tre linjene har en forunderlig tendens til å komme i samlet pulje til holdeplassene. Så rekker man ikke den ene, blir det sure minutter å vente på neste Gaia-konvoi. Og i sommer blir ventetiden jevnt over dobbelt så lang.

Ekspressruter forsvinner De fleste ekspressrutene forsvinner i sommer, for eksempel på linje 71 og på Skinstø-ruten (70). På linje 80 blir bare en av fire ekspressruter fra Flaktveit til sentrum på morgenkvisten opprettholdt.

Men det er først og fremst midt på dagen og kvelden at busstilbudet er skåret til beinet i skoleferien. Her er noen av rutene som får intervaller på en time utenom rushtiden:

  • Linje 21 Nordås-Sentrum
  • Linje 23 Birkelandskrysset-Sentrum
  • Linje 30: Sandsli over Fyllingsdalen
  • Linje 50: Åsane terminal-Lagunen
  • Linje 71 Nipedalen-Tertnes

Kutter 57 prosent Gaia Trafikk frykter kapasitetsproblemer den første og siste uken av skoleferien, og opplyser at det på enkelte ruter vil bli satt opp ekstrabusser etter «evne og behov».

Til sammen reduserer Gaia rutetilbudet med 57 prosent i sommer. Oppfordringen fra kollektivselskapet er: Planlegg reisene dine godt!