Venninnene Lene Faannessen (26) og Rikke Linn Salbu (26) fra Oslo og Bergen var på Geilo for å kite i påskeferien. Men ferien fikk et dystert utfall for Lene.

— Etter hvert begynte jeg å merke at jeg klødde litt, men jeg tenkte ikke over det. Da jeg skulle på jobb mandag etter påsken, fikk jeg masse utslett. Det bare økte. Jeg fikk en kraftig allergisk reaksjon og ble sendt på Legevakten flere ganger, forteller hun.

Loppebitt

Legene slo fast at utslettet trolig kom av loppebitt fra fuglelopper. Lene er overbevist om at loppene kommer fra campinghytten på Geilo Camping.

— Kroppen er fremdeles full av bitt som er aktive og klør, sier hun.

FIKK KONSEKVENSER: Lene Fannessen måtte avlyse en ferie og har vært mye borte fra jobb etter at hun fikk loppebittene i påsken.

— Har du vært borti noe sånt før?- Aldri. Jeg har reist jorden rundt og har aldri hatt problemer, sier hun.

Klærne i frysen

Rikke har fått noen røde prikker på ryggen, men langt fra samme reaksjon som Lene.

— Vi sov på hvert vårt soverom. Jeg var nok heldig, sier hun.

Begge har i etter tid fryst ned alle klærne de hadde med til Geilo. I tillegg har de vasket både koffertene og leilighetene de bor i, for å hindre spredning.

- Blir ikke trodd

De er svært misfornøyde med måten Geilo Camping har behandlet dem på.

— Vi har prøvd å løse saken direkte med dem. Vi har tapt penger på dette. Jeg har måttet avlyse en ny ferie og har ikke kommet meg på arbeid, men de tror oss ikke helt, sier Lene.

Hun har tilbudt seg å sende over legejournalen på e-post, men fikk ikke svar på det.

— Jeg ser ut som en kjøttkake i hele ansiktet og på kroppen. Jeg håper ikke andre leier hytte der. Hvis de er så allergiske som meg, kan det bli plagsomt.

Har tidligere hatt lopper

Svein Bryplass har ansvaret for driften ved Geilo Camping. Han avviser at kvinnene ikke er blitt trodd.

— Kunden har alltid rett. Men vi må vite hvordan loppene eventuelt har kommet inn. VI skal sjekke med gjester som har vært der tidligere, sier Bryplass.

Ifølge den driftsansvarlige hadde Geilo Camping også lopper ved én anledning for noen år siden.

— Hva kan man som utleier gjøre for å unngå lopper?

— Du merker det aldri før noen rammes. Det er vanskelig å hindre, men hvis det skjer, må man behandle hele hytten. Da må man bruke et skadefirma, sier Bryplass.

Legger ned Geilo Camping

Over helgen skal Geilo Camping diskutere hva de skal foreta seg i forhold til de uheldige gjestene.

— Hvis de har trengt medisiner, vil vi kunne dekke det, samt deler av oppholdet, sier Bryplass.

Kvinnenes advarsel mot Geilo Camping får imidlertid få konsekvenser. Etter over 50 år med drift, skal campingen nemlig legges ned fra 1. mai. Byggene vil da bli revet, og det skal bygges rundt 80 leiligheter i området.