Ranet skal ha skjedd ved 00.40-tiden. Drosjesjåføren, som kjører for Bergen Taxi, plukket opp fem menn i alderen 20-30 år i Torggata i Bergen sentrum og kjørte dem til Erdal på Askøy.

Mennene skal ha vært beruset, men oppført seg bra helt til de ba sjåføren om å stoppe like ved Erdal. Da sto taksameteret på rundt 460 kroner, men de fem mennene aktet ikke å betale.

Drosjesjåføren prøvde først å være streng for å få de fem til å betale, men da de begynte å opptre truende, ga han dem tilbud om å forlate bilen uten å gjøre opp for seg. Men de fem begynte å rive og slite i klærne til sjåføren, og sa de ville ha drosjen.

— De fem skal ha kastet ut taxisjåføren. Han ble truet med juling, sier politibetjent Jan Fretheim til Bergens Tidende.

Drosjesjåføren fikk ikke fysiske skader under ranet, men er preget av situasjonen.

Ved 02.10-tiden fant politiet bilen tre-fire kilometer fra stedet den ble stjålet. Bilen, som er en stor mørkeblå Mercedes, ble funnet ved en avsidesliggende industripark på Askøy. Alle sedlene i drosjevesken var borte - ifølge politiet skal det dreie seg om omtrent 700 kroner. I tillegg ble en mobiltelefon stjålet, og bilen hadde fått en bulk under kjøreturen.

— Vi søkte i natt med hund etter mennene, men søket var resultatløst, sier Fretheim.

Politiet ber de fem mennene om å melde seg. De er også interessert i tips fra personer som kan ha sett bilen i tidsrommet mellom 00.40 og 02.10.