— Vi begynner mykt og forsiktig, beroliger butikksjef Ann-Karin Marthinussen fra Beate Uhse og viser frem en snerten, liten stuepikeuniform i rødt og svart som neppe kvalifiserer til medlemskap i Hotell og Restaurantarbeiderforbundet.

Selv om halvparten av de unge kvinnene er lærerskolestudenter og resten har tenkt å bli bedriftsøkonomer, studerer de den klassiske, hvite sykepleieruniformen grundig. Akkurat denne varianten, med åpne felter i sidene, muligens for å unngå overoppheting, er det lite sannsynlig at du møter i korridorene på Haukeland Sykehus. Bestselger er den uansett, med en morsom, matchende kalott som topper antrekket.

Mens jentene nipper til vinglassene, henter Ann-Karin frem oljesamlingen fra røde, silkeaktige tøyposer.

- Kan vi smake på dem, spør en av jentene forventningsfull.

Mildt og tålmodig forklarer ekspertdamen at denne typen oljer ikke skal spises. Men ellers er de svært så anvendelige.

— Glidemiddel til dildoer er alfa og omega, dette er litt surere, slik som intimsåpe, du unngår sopp og at det blir tørt og sårt. Rensemiddel til vibratorer er også et must, sier Ann-Karin, nå nærmest litt tante-Sofie-streng i stemmen.

Etter en rask anbefaling av kondomer, får kremen natural sensation jentenes oppmerksomhet. Den øker blodsirkulasjonen og følsomheten, men du får ikke orgasme bare ved å smøre den på og sette deg på toalettet å vente, forklarer ekspertisen.

Lærevillige homepartydeltakere ler begeistret, kanskje nyter de gleden over å slippe villedende markedsføring.

— Er det en salve, spør en jente som ikke har fått med seg orienteringen om den naturlige sensasjonen. Lydnivået under et jentevorspiel er tross alt en opplevelse i seg selv.

- Du får ikke orgasme av den, forsikrer venninnen som har fulgt med i timen.

Den ser tilsynelatende ut som en helt vanlig rød leppestift, men en diskre summing avslører at det er en hendig klitorisstimulator som Ann-Karin har hentet frem fra den svarte, velfylte demonstrasjonsbagen.

— Kan du vente til det er din tur, sier en ung kvinne irettesettende til en overivrig venninne som prøver å snike i la-ting-og-tang-vandre-videre-til-sidemannen-køen.

En svart truse med innlagt vibrering som styres via en fjernkontroll, vekker interesse hos jenter med sans for praktiske innretninger.

— Men den fjernkontrollen virker på det egget og, sier Ann-Karin med en megetsigende mine og nikker i retning av en eggeformet gjenstand konstruert for å gi vibrasjoner i vagina.

Etter å ha anbefalt myke vibratorer, det er nemlig de som er best å bruke, foreslår Ann-Karin en rosa pensisring med innlagt vibrering til de som har kjæreste.

— Jeg får meg ikke løs, sier en jente som gjerne vil avslutte prøvingen av et par håndjern med pelskant. Nøkkelen blir heldigvis raskt lokalisert. Det er så mye å sette seg inn i.

- Flowerpower , utbryter en av kvinnene begeistret mens hun inngående studerer en blomstrete vibrator som har store perler på skaftet for å øke stimuleringen. For øvrig kan den rotere til venstre og høyre etter behov.

— Du kan godt ta med at dette er min første dildo, sier en av jentene og smiler. Hun er pittelitt brisen, men ser så fornøyd ut. Ann-Karin har akkurat gitt henne forsikringer om at hun vil motta både dildo, glidemiddel og rensemiddel i god tid før påskeferien.

STORT UTVALG: Marianne Mandelid (26),( fra venstre) Hilde Heiberg Andersen (24) og Camilla Måren (22) opplever valgets kvaler.
Foto: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN