— Vi ruster opp og skaper en mer publikumsvennlig hall, sier Bjart Nygård, adm. dir i Rieber Eiendom. Selskapet vil selv overta driften og legge til rette for en mer kulturell profil.

Bergen Tomteselskap har i ti år leid Arenum, mens KTV Arenum de siste år har stått for driften og tilrettelagt for messer og drevet Lekeland.

— Vi er de første som har greit å drive Arenum med positivt resultat, men klarer det ikke om leien økes. Derfor har vi sagt opp vår avtale, opplyser Kennet Nilsen i KTV Arenum.

Lørdag åpnes dørene på nytt for Lekeland. Nye, særdeles store hoppeslått er på plass for å more hele familien. Mandag 2. påskedag blir absolutt siste dag for å more seg på Lekeland.

Bjørgvin KFUM - KFUK har til vanlig hatt et større arrangement i Arenum natt til 1. mai. Denne gang er arrangementet flyttet til Lærerhøgskolen på Landås.

— Vi hadde ikke råd til en leiepris på 70.000 kroner for en kveld i Arenum. Det et det dobbelte av hva vi tidligere har betalt, opplyser Magnus Sivertsen Sørvig i Bjørgvin krets av Norges KFUK - KFUM.

— Når alt skulle rigges til spesielt for arrangementet natt til 1. mai, måtte vi ta en høyere leie. Det er årsaken til prisøkningen, opplyser Kennet Nilsen. Hans selskap legger nå om driften og vil satse mer innen helse i fremtiden.

I slutten av mai rykker Festspillene inn med «The Dragon´s Trilogy». Kultklassikeren fra 1985 kommer endelig til Norge.

SISTE: Påsken blir siste mulighet til å boltre seg på Lekeland i Arenum. <p/> ARKIVFOTO: VEGARD VALDE