I Jungelklubben Lekeland på Sotra kan de yngste boltre seg i hoppeslott, racerbiler og hinderløype, og hele familien kan spille minigolf på to nihullsbaner.

— Fjell kommune er et barnerikt samfunn, og det finnes ikke tilbud av denne typen i dag, sier Mette Nora Sætre, senterdirektør på Sartor senter.

— Tilbudet er dels ment for de handlende. Barna kan være her, de minste under oppsyn, mens de voksne handler i fred. Men det er også ment som et tilbud til dem som ikke handler. Lekelandet vil være åpent syv dager i uken, sier Sætre.

Lekelandet har tilsatt egen lekesjef, og både Roy Oddekalv og styreleder André Feste påstår smilende at de har testet både biler og golfbane.

— Målet er fysisk fostring, og barna får brukt kroppen både i hoppeslott og hinderløype. Hinderløypen foregår i jungelomgivelser. Det gjelder å krysse krokodilleelven uten å komme i kontakt med krokodillen, sier Feste.

— Vil ikke dette tilbudet føre til et økonomisk press på foreldrene?

— Vi tror ikke det. Vi har satt prisene så lavt som mulig og i selve senteret blir også barna utsatt for fristelser, sier Feste.