Tirsdag var stortingsrepresentant Kjersti Toppe i Oslo for å møte i stortingets første samling etter valget.

Da Toppe kom til stortingsleiligheten sin var boligen fullstendig tømt for personlige eiendeler, skriver VG.

— Jeg tenkte først på at det kunne ha vært innbrudd, men det var jo i så fall en veldig pyntelig tyv som hadde vært på ferde, sier Toppe til BT.

Hun hadde fått bekreftelse på at hun skulle fortsette å bo i samme leilighet, så hun skjønte ikke at tingene kunne være flyttet.

Tingene er kastet

Da hun ringte de ansvarlige, kom det raskt frem at det var skjedd en feil. Stortingets driftsavdeling hadde tømt ut av feil leilighet.

— Da tenkte jeg at jeg ville få tingene tilbake, men så viste det seg at alt var kastet i kontainere. Det ble jeg litt sjokkert over å høre, sier Toppe.

Blant eiendelene som er kastet er dyner, puter, servise og kjøkkenutstyr. I går kveld fikk hun tilbake noen få ting, men det meste ser ut til å være tapt.

Arvegods tapt

Noen av tingene som er borte har Toppe arvet.

— Jeg hadde fått en veldig fin mugge fra et 50-talls servise, og den har jeg ikke fått tilbake. Jeg hadde og en håndsydd duk, som jeg heller ikke har fått tilbake. Det er det sureste å miste. Resten kan jeg erstatte, sier Toppe.

Nå må hun på handletur for å kjøpe det mest essensielle.

— En dyne og en pute, så jeg kan sove her. Og noen gryter så jeg kan lage mat, sier Toppe.

Legger seg flat

Terje Olsen er avdelingssjef i Stortingets drifts- og serviceavdeling. Han beklager misforståelsen.

— Vi legger oss helt flate og er veldig lei oss. Her har det rett og slett blitt sett feil på en liste, så det er snakk om en menneskelig feil, sier Olsen til VG.

Han sier til avisen at en rekke personlige eiendeler har blitt lagret, slik at Toppe kan få disse tilbake igjen.

— Noe ble likevel ansett som forbruksmateriell og kastet. Blant annet var det snakk om noen sett sengetøy og håndklær. Dette, og eventuelt andre ting som ikke skulle komme til rette, vil vi selvfølgelig erstatte.