Julaften i fjor kjøpte Thomas Szwarc Sandland og Sandland Eiendom Fosswinckels gate 50 for 12,5 millioner kroner.

Nå er leiegården solgt på nytt for godt over 17 millioner. Det er nesten fem millioner kroner i fortjeneste på et halvår.

— Jeg visste da jeg kjøpte gården at det var et godt kjøp, sier Sandland, som kjøpte den for å videreselge.

Trolig seksjonering

Siden julaften er det ikke gjort noe som helst med leiegården, som for noen år siden ble totalrenovert.

— Jeg mener at den nye eieren også har gjort et godt kjøp. Leiegården er mye verdt dersom den seksjoneres, sier Sandland, som ikke har bestemt seg for hvor gevinsten skal brukes.

Han har gjennom flere år kjøpt, pusset opp og videresolgt eiendommer. Etter salget skal han sitte igjen med eiendommer for om lag 75 millioner kroner.

Fosswinckels gate 50 er på om lag 1500 kvadratmeter, fordelt over fem etasjer. Leiegården inneholder 15 leiligheter, de fleste på 50-60 kvadratmeter. Standarden er meget god.

Etter det Bergens Tidende erfarer er leieinntektene på gården om lag 1,4 millioner kroner i året. Det er ifølge flere eiendomsmeklere for lite til å forsvare prisen på over 17 millioner kroner. Derfor vil leiegården trolig bli seksjonert, og leilighetene lagt ut for salg.

— Vi har ennå ikke bestemt oss for hva vi skal gjøre med eiendommen, forteller Rasmus Haugland, men bekrefter at seksjonering er en av mulighetene.

Austevollinger tar over

22-åringen er daglig leder og styreformann i Vico Eiendom. Selskapet, som stort sett er eid av familien Haugland fra Austevoll, er en helt ny aktør i markedet., men skal allerede ha kjøpt flere leiegårder sentralt i Bergen.

Det vil de helst ikke snakke om.

— Vi er helt nye i markedet og har startet i det små. Vi vil helst forsøke oss litt frem i ro, forteller medeier Kjell Haugland.

Familien Haugland har vært aktive innen havbruk, og pengene til eiendomsinvesteringer kommer fra salg av eierinteresser innen oppdrett.

For halvannen måned siden ble også Bergens nest dyreste bygård omsatt. Da i Strandgaten 72/74. Den skal da ha kostet om lag 16,5 millioner.

— Markedet for disse eiendommene er godt nå. Det er en liten masse med mange penger som vil investere, sier Petter Theodorsen i DnB Eiendom. Han sto bak salget av begge de to leiegårdene.

— Sentral beliggenhet er veldig viktig for å få gode priser. Og så må kombinasjonen av leieinntekter og areal være riktig, forteller han.