TOR OLAV MØRSETH

Søndag fortalte Bergens Tidende om Therese (20) og Cathrine Borgen (17) som ble fralurt 18.000 kroner i forskuddsleie på en leilighet.

Pengene betalte de til en 34 år gammel kvinne, som selv hadde leid leiligheten og allerede fremleid den. De to kan ha tapt pengene, som de betalte kontant.

Mandag ble Bergens Tidende oppringt av flere personer som mener de er blitt svindlet av den samme kvinnen. En av dem var Bård Grønhaug. Han skulle leie den samme leiligheten som Borgen-søstrene.

— Historien var den samme. Jeg hadde en annonse i avisen og ble oppringt. Vi skrev kontrakt, og jeg betalte inn 12.000 kroner. Etter det hørte jeg ikke mer.

Kvinnen hadde tatt pengene rett ut fra kontoen igjen.

— Jeg stresset som en vill i en uke. Jeg kontaktet andre som bodde i huset og firmaet som var forretningsfører. Ingen visste hvor hun var. Men da jeg endelig fikk tak i henne, sa jeg at jeg var på vei til politistasjonen for å anmelde henne, forteller Grønhaug.

Like etter møttes de to i Bergen sentrum, hvor han fikk overlevert 12.000 kroner.

— Jeg var desperat og trengte en leilighet. Og siden det var fremleie, ordnet vi ikke depositumkonto.

Daglig leder Mosvald Brattaule i Vestrheim Eiendom, som er forretningsfører for eiendommen, sier selskapet er blitt kontaktet av to personer som er blitt lurt av kvinnen.

— Vi prøver nå å få en avslutning på leieforholdet til henne, sier han.

Kvinnen soner for tiden en bedrageridom i fengsel.