Det er én av de sikrere vårtegnene her i byen: Studenter og buekorps-marsjerende som barker sammen. Nå er vi i gang igjen. Studentavisen Studvest har tatt for seg innleggene på buekorpsforum.com.

Der må byens studenter finne seg i mindre pene karakteristikker. Visstnok skal det være en kjent studentsport å kaste vann og gammel mat på unge, håpefulle buekorpsgutter og -jenter.

— Studenter egoistiske

En av de mest aktive debattantene på buekorpsforumet er Stig Høisæther. Til daglig snakker han studentenes sak som leder i Leieboerforeningen.

Det gjør han definitivt ikke i dette tilfellet. Høisæther er nemlig også veteran i Mathismarken bataljon, og langer ut mot de studerende.

"Ikke bare opptar de alle leiegårder som før var fylt opp av familier og gutter, men syter og klager også over trommingen. Studenter er egoistiske og bryr seg lite om Bergen og buekorps", skriver han på nettstedet.

Det er ett av de penere innleggene. Andre stempler studentene som regelrett onde. Og da særlig de østfra.

— Vi mener nok innerst inne ikke helt det vi sier på nettet, forsvarer Høisæther seg med overfor Studvest.

Men han nekter å la seg pille på nesen av dem han egentlig har gjort seg til talsmann for.

— Buekorps er en unik kulturskatt, og dette må de som kommer utenbys fra tilpasse seg etter, på samme måte som jeg må akseptere bønnerop hvis jeg er på ferie i et arabisk land, sier leieboergeneralen til Studvest.

- Et jævla bråk

Avisen har også snakket med et knippe studenter. De ramser opp ubehagelige buekorpsopplevelser. Tiffany Morrel fra Moss husker en marsdag i fjor.

— Det var ettårsdagen til Irak-krigen, og vi var på reggaekonsert på Torgallmenningen. Da hørte vi tromming som kom nærmere, og vi så en liten uniformert gjeng med lekegevær trampe taktfast forbi fredsmarkeringen. Det var en sinnssyk kontrast. Til og med bandet sluttet å spille, og sto og måpte, forteller hun.

Andre studenter klager over støy under eksamenslesing og tidlige morgener.

— Buekorps er et jævla bråk, men hornmusikken hjemme i Telemark er like ille, konstaterer Kristian Eriksen.

ILLUSTRASJONSFOTO: RUNE NIELSEN