ØYULF HJERTENES

— Nabolaget er en perle så lenge ikke solen er her, sier Einar Årthun.

Han bor midt i «Bergens nye badeparadis», slik BT i går omtalte Georgernes Verft. De siste dagene har solbrune kropper ligget tett på kaien foran altanen til Årthun og naboene.

— Jeg tror neppe noen tenkte seg at det skulle bli som i dag. Vi har jo ikke noe privatliv lenger, sier han.

Fyll og urinering

En rekke naboer BT har snakket med er like forarget. Særlig er de lei av fyll og bråk om natten, og at kaien ser ut som en svinesti etter badegjestene.

— De er en stor plage. Vi vil ikke ha det slik, sier Eva Sværen, som hevder ingen av beboene var forespeilet at nabolaget skulle bli en offentlig badeplass.

— Det er akkurat som i Syden. Drikking på dagtid, bosset flyter og de tisser på hushjørnene, sier Marit Blumenfeldt, som bor i etasjen under Sværen.

— Dagen er et mareritt. Badegjestene hoier og skriker noe helt forferdelig, det er aldri fred å få.

Natt til i går var politiet på stedet tre ganger for å kaste bort fulle og bråkende badegjester. Området er skiltet med at det skal være stille etter klokken 22, men dette overholdes ikke, ifølge naboene.

— Jeg har bedt folk gå hjem, men det nytter ikke, forteller Blumenfeldt.

— Det kommer hele gjenger hit på nachspiel. Jeg forsøkte å telle hvor mange der var i går kveld, men ga opp. Der var for mange, sier Eva Sværen.

Hun forteller at beboere i området har måttet rydde opp etter badegjestene.

Var ute åtte ganger

Anita Mathiesen, som bor i første etasje i samme huset, sier hun var ute åtte ganger natt til i går for å prøve å få badegjestene til å være stille.

— Det er som om vi har kjøpt leiligheter midt på Torget, sier hun.

Én beboer gir BT skylden for alt bråket, siden avisen har skrevet så mye om byens nye badested. Én annen er hjertenes uenig med alle som beklager seg over utviklingen.

— Jeg blir bare glad av å lese artiklene i BT om at jeg bor i et slikt nabolag. At kaipromenaden er offentlig, visste vi da ærlig talt da vi kjøpte. Og hvor mange dager i året dreier dette seg egentlig om?

Leder i borettslaget, Dagfinn Øvrebotten, sier han unner bergenserne et godt bad på varme, solfylte dager.

Han mener de få som fester, urinerer på husene eller setter engangsgrillene like utenfor soverom, ødelegger for de mange som oppfører seg skikkelig.

— Dersom politiet kunne tatt turen litt oftere, ville det lettet tilværelsen betraktelig, sier Øvrebotten.

FOLKETETT: - Jeg tror neppe noen tenkte seg at det skulle bli som i dag. Vi har jo ikke noe privatliv lenger, sier Einar Årthun. Han bor i første etasje på Georgernes Verft, byens nye badeparadis.<br/>Foto: JAN M. LILLEBØ