Bergen er tildelt den skandinaviske finalen i turneringen First Lego League (FFL) — en teknologiturnering som er i sterk vekst på verdensbasis. Over 400 barn og unge fra Norge, Danmark og Sverige skal bevise hvem som blir fremtidens Petter Smart. 36 lag med hver sin egenproduserte legorobot inviteres til dyst i Haukelandshallen.

— Det er som et skandinavisk mesterskap i teknologi, sier Bjørn Laastad, prosjektleder for turneringen i Bergen.

Målet med First Lego League er å få en arena der barn og unge kan dyrke sin interesse for teknologi, IT og realfag. Årets oppdrag heter No Limits der FLL-teamene skal bygge og programmere en legorobot, forske og presentere tekniske løsninger som hjelper handikappede med utfordringer i hverdagen.

— Det er viktig å redusere terskelen for realfagene i skolen. I First Lego League leker man seg til kunnskap, sier Laastad.

13. november går den regionale finalen av stabelen på Stord. To lag vil gå videre til den skandinaviske finalen i Bergen. Laget som vinner får reise til verdensfinalen i USA.

<b>HJELPENDE ROBOT:</b> I fjorårets First Lego League var temaet romfart. I år skal legorobotene løse problemer for handikappede. <br/>Arkivfoto: Fred Ivar Utsi Klemetsen