I Løvstakken Vel er ikke Åsta Årøen overbegeistret over at hun ikke har hørt om beslutningen før BT informerer henne.

— Vi er ikke akkurat blitt spurt om hva vi tenker. Om man virkelig ønsker å få dette til, bør det være dialog først, sier Årøen.

Hun sier hun skjønner at Bergen kommune har behov for å finne en egnet plassering.

— Men her er jeg usikker på om det er det riktige valget, sier Årøen. Hun står også på fjerdeplass på Venstres nominasjonsliste til bystyret.

I 2008 kom Bergen kommunes levekårsundersøkelse. Der var Laksevåg, som er sonen det nye Strax-huset ligger i, rangert tredje sist i totalsammmenligningen. Nabosonen Solheim Nord, som Laksevåg grenser mot, var på plassen under.

— Det er ikke lenge siden det nye sykehuset på Krohnsminde kom, som tar bort tilbud til barn. Vi håpet Bergen kommune hadde lært, slik at de prioriterer barn og unge. Vi sliter allerede veldig med å få barnefamiliene til å bli boende, sier Årøen.

**Les også:

Hit vil byrådet flytte russenter**

Megafon-redaktør Thomas Anthun Nielsen mistenker at byrådet håper flyttingen kan bidra til å trekke rusmiljøet vekk fra Nygårdsparken.

— Det tror jeg er å overvurdere betydningen av Strax-huset. Og så er jo spørsmålet om man vil lempe enda flere levekårsproblemer over på en bydel som allerede sliter. Dette området kommer ut i bunnsjiktet på stort sett alle levekårsindikatorer, sier Nielsen.

Han påpeker at det også ligger flere tilbud for tidligere rusavhengige i området:

— Både botreningssenteret på Gyldenpris og Albatrossen ettervernssenter ligger like ved. Her er brukerne personer som er i ferd med å kvitte seg med rusavhengigheten. Det kan neppe være heldig for dem å få hele rusmiljøet rett utenfor døren, sier Nielsen.

Megafon-redaktøren har også sine tvil om hvor lenge Strax-huset kan få bli i bygningen like ved broen, siden boligbyggelaget BOB er i ferd med å bygge leiligheter rett ved.

— Selvfølgelig vil de ikke ha et rusmiljø i nabolaget. Spørsmålet er hvor mye press de kommer til å legge på huseierne for å bli kvitt Strax-huset, sier Nielsen.