SV-politikeren Amir Payan fortalte nylig at han hadde skaffet 300 hundemasker som han skulle bruke i 1.mai-toget for å markere avsky mot byråd Øistein Christoffersen (Frp).

Etter å ha møtt motstand både fra eget parti og fra Bergen LO, vil Payan nå likevel ikke gjennomføre stuntet.

— Jeg legger ballen død, og gir Christoffersen en utstrakt hånd og vil gjerne si at jeg håper han har lært av disse uttalelsene, sier Payan til bt.no.

Vil følge partiet

Han sier han er ydmyk overfor tilbakemeldingene han har fått fra eget parti og velgere.

— Det viktigste nå er ikke hva som er rett og galt, men at våre barn og barnebarn kan leve sammen i et harmonisk samfunn.

Payan lar dermed behandlingen av mistillitsforslaget 10. desember være siste ord i saken.

— Jeg legger meg flat, og vil følge den linjen som partier har valgt, sier han.

Unnskylder ikke Christoffersen

I en pressemelding utdyper Payan synspunktene sine:

— Jeg syntes som de fleste andre bergensere at Christoffersens uttalelser var helt bak mål og at han fortjente en reprimande fra byrådet. Jeg synes også at SVere og andre skal gi grei beskjed om at slike uttalelser og holdninger er uakseptable i dagens samfunn, skriver han, og fortsetter:

— Vi lever i en tabloidisert verden hvor pressen tar ting ut av kontekst og blåser opp uheldige uttalelser som kanskje ikke var ment å være ondsinnete eller diskriminerende for å få et størst mulig opplag. Jeg sier IKKE at Christoffersen ikke mente å være rasistisk og unnskylder ham ikke på noen måte, men i og med at mange av innbyggerne i byen vår har fått en skepsis til pressen og mange journalisters manglende etikk er jeg redd for at min iver for å avsette Christoffersen virker mot sin hensikt.

  • Hva synes du om Payans beslutning? Diskuter saken her!
LEGGER HUNDEN PÅ IS: Amir Payan (SV) vil likevel ikke gjennomføre stuntet med hundemaskene.
Odd Mehus