• Mangel på bevis, sier politiet om saken fra Nygårdsparken.

Lørdag 22. juni gikk voldtektsalarmen i Bergen, etter at en kvinne (30) ble funnet svært medtatt i nedre del av Nygårdsparken. Hun fortalte at hun var blitt voldtatt av fem menn.

Dette er den ene av i alt tre anmeldte voldtekter på åpen gate i Bergen sentrum i sommer — alle med ukjent gjerningsmann.

Tirsdag ble saken henlagt, fordi politiet mener de mangler bevis.

«Nok er nok»

Voldtektssaken fra Nygårdsparken førte til omfattende etterforskning.

Den anmeldte gruppevoldtekten skapte også stort engasjement blant beboere i området.

Få dager etter at kvinnen ble funnet, ble det holdt en demonstrasjon i parken - med paroler som «Nok er nok. Trygghet nå».

- Ingen funn

Kvinnen (30) fra Nygårdsparken har ikke villet forklare seg nærmere for politiet om saken. For to uker siden sa ansvarlig jurist for saken, politiadvokat Janne R. Heltne, dette:

— Det er ingenting som styrker mistanken om at hun er utsatt for voldtekt. Etterforskningen har vel heller svekket mistanken om at det har skjedd.

Da ventet politiadvokaten og etterforskeren fortsatt på DNA-svar - fra prøver som ble tatt av kvinnen ved voldtektsmottaket i Bergen. Nå er svaret på DNA-undersøkelsene kommet.

— De viste ingen funn, opplyser Heltne til BT.

Beate Hamre er kvinnens bistandsadvokat.

— Jeg har ikke lykkes å oppnå kontakt med min klient, utover det har jeg ikke noen kommentar, sier Hamre.

Ingen gjennombrudd

Heller ikke i de to andre voldtektssakene fra Bergen sentrum i sommer - ved Rådhuset i juni og ved Nedre Ole Bulls plass i slutten av august - har det vært noen avgjørende fremskritt i etterforskningen. Det opplyser politiadvokat Marita Dolores Leiva Mellingen.