Først da han kontaktet fastlegen sin nesten en uke etter han ble skadet og syk, ble han tatt alvorlig. Daniels bange anelser ble bekreftet.

Av CT-bildene kunne det konstateres at Daniel har hatt blødninger i hodet av fallet. Tester og undersøkelser på Haukeland Universitetssykehus, har også vist at Daniel har fått en hjerneskade.

Sender klage

Familien vil nå sende en formell klage til Legevakten for behandlingen han fikk. De mener Daniel burde vært røntgenundersøkt på et langt tidligere tidspunkt.

– Daniel har vært heldig. Legene har opplyst at han fikk en relativt stor hjerneskade i et område der funksjonene ivaretas både av høyre og venstre hjernehalvdel. Blødning hadde han på hele venstre side, issen og pannen. Legene regner det for lite sannsynlig at han vil få men av skaden, sier Daniels stefar, Tom Nätt.

Det natt til lørdag for to og en halv uke siden at marerittet begynte for Daniel.

– Jeg var sammen med noen kamerater på fest natt til lørdag da jeg ble dyttet slik at jeg falt nedover en trapp med hodet først, forteller han. Selv husker han lite av det som skjedde. Men han innrømmer at han ikke var edru da han falt ned med hodet først.

Hodepine og kvalme

Noen timer etter våknet han med fryktelig hodepine, brekninger og kvalme.

– Smertene var så sterke at jeg dro på legevakten i Loddefjord. Legen som undersøkte meg konstaterte hjernerystelse, ga meg noen piller og bad meg gå hjem og sove.

Det gjorde Daniel. Men smertene forsvant ikke Tvert imot. Han tålte ikke lys og orket ikke annet enn å ligge i sengen. Hodepinen og kvalmen fortsatte. Han ble bare verre. I løpet av den påfølgende uken var han på Legevakten tre ganger, en gang i Loddefjord og to ganger i Sentrum. Men han ikke fikk ingen andre råd enn å ta det med ro inntil smertene gikk over av seg selv.

– Som nittenåring ble min far lam etter slag mot hodet. Derfor har jeg ekstra bekymret, sier han.

Fem dager etter at etter fallet orket ikke Daniel mer. Han gikk fastlegen, som straks sendte han til CT-fotografering på Bergen Røntgeninstitutt.

Sendt på Haukeland

Bildene bekreftet at Daniel hadde hatt blødninger som krevde undersøkelser hos spesialist. Straks dette ble oppdaget, ble han undersøkt på Nevrokirurgisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus.

– Sannsynligvis har alt endt godt, forteller Daniels stefar.

Han og resten av familien er sjokkert over at Legevakten ikke slo alarm og fikk røntgenundersøkt Daniel av de første dagene etter skaden var skjedd.

– Han kom jo tilbake fordi han hadde de symptomene som han bedt om å være oppmerksom på. Likevel skjedde det ingenting. Det synes vi er klanderverdig,

STORE SMERTER: Daniel Korneliussen lå hjemme med sterk hodepine, brekninger og kvalme i nesten uke. Fire ganger var han på Legevakten, menlegene oppdaget ikke at han hadde blødninger i hodet.
KNUT STRAND