Politi og brannvesenet rykket i halv to tiden i natt ut til legesenteret i Åslia på Rolland i Åsane etter melding om smell og røyk.

— Vi fikk en melding klokken 01.36 om at det ble hørt smell og at deretter kom røyk fra bygget, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

To personer med hettegenser ble observert løpende fra stedet. Disse har politiet lett etter uten å finne og er interessert i opplysninger om hvem disse kan være.

Mye røyk uten ild

BRANN I TAKET: Det veltet ut røyk fra takkonstruksjonene i legesenteret, men ingen ild var å se.
2211-tipser

Da nødetatene kom på stedet i natt, brant det i inngangspartiet. En røykdykker ble sendt inn for å lokalisere brann andre steder, siden det veltet ut røyk fra taket uten at det kom flammer.Ingen ild ble funnet, men det fortsatte å røyke fra taket. Først nærmere klokken fire hadde brannvesenet kontroll.

Klokken halv ni var brannvesenet fortsatt på stedet.

— Brannen er slukket, men vi jobber med å sikre bygningen, sier vaktkommandør Arne Rikstad i Bergen brannvesen.

Rikstad er nylig gått på vakt og kjenner ennå ikke omfanget av skader på bygget.

— Vi vet det har brent i bygget og at brannen begynte i inngangspartiet, sier han.

Brannen vil bli etterforsket av Bergen nord politistasjon.

- Vi samler trådene

Legesenteret er i dag stengt. Pasienter kan kontakte legevakten eller Åsane legevakt, dersom de trenger legehjelp, skriver kommunen på sine nettsider.

Rolland legesenter vil på sine nettsider legge ut ny informasjon, når de har noe å melde.

— Vi vet foreløpig lite om omfanget av skadene på legesenteret og om det er mulig å etablere et form for tilbud der over helgen, sier rådgiver Karsten Sylta i etat for helsetjenester.