Bergen kommune regner med at Rolland legesenter i Åsane må holde stengt i mellom tre og seks måneder etter brannen i natt.

Brannen startet rundt klokken 01.30 natt til fredag. I løpet av fredag er det blitt klart at legesenter og alt som er inne i legesenteret har så omfattende vannskader at det vil ta lang tid å sette i stand igjen.

I bygget holder også en tannklinikk og en helseklinikk til. Disse skal også ha fått vannskader, men i mindre grad enn legesenteret.

5000 rammet

Over 5000 pasienter har lege ved Rolland legesenter. Rådgiver Karsten Sylta ved etat for helsetjenester i Bergen kommune sier det blir lagt ut informasjon til dem på nettsidene til Bergen kommune og Rolland legesenter.

— I første omgang må de som trenger legehjelp ta kontakt med de andre legsentrene i bydelen. De er orienterte, og vil hjelpe så godt de kan selv om de ikke får tilgang til journalsystemet til pasientene. Pasienter som trenger øyeblikkelig helsehjelp må kontakte legevakten i Åsane eller Bergen sentrum, eller ringe 113, sier Sylta.

På sikt skal legene som er rammet av brannen få nye midlertidige lokaler.

— Men vi trenger mer tid for å få det på plass, sier Sylta.

Personer sett løpende

Det var klokken 01.36 politiet fikk melding om at det ble hørt smell og at det kom røyk fra legesenteret i Åsane.

Det ble aldri funnet ild i bygget, men det var svært mye røyk. Først klokken fire hadde brannvesenet kontroll.

To personer med hettegenser ble observert løpende bort fra stedet, og Bergen nord politistasjon vil etterforske saken.