— Først skal dere gjette hvilke kjønnssykdommer dette er. Deretter blir det kondomstafett, etterfulgt av erotisk stillbilde, sier Elisabeth Landaas.

Gruppe syv er kommet frem til Medisinernes Seksualopplysning i Bergens stasjon ved Fløibanen.

— Samtidig som at de skal ha det moro prøver vi å lære dem litt om prevensjon, sier Landaas mens hun finner frem en isoporpenis.

— Noen gutter må melde seg frivillig, roper Tina Strand når Landaas annonserer at nå er det om og gjøre å tre en kondom på isoporlegemet så fort som mulig.

- Vi stikker og kjøper øl

Med imponerende behendighet trer fem deltakere kondomet på i en håndvending. Også Strand blir med.

— Jeg har øvd meg med isopor i forveien, avslører hun.

Hør, sier en i gruppen, og påkaller alles oppmerksomhet:

— Før vi går til neste post stikker vi ned på Kiwi hvor de som vil kan kjøpe drikke.

Gruppe syv svarer med stormende bifall.

— Det er viktig at du får med at ingen av postene krever at noen drikker alkohol, sier fadderansvarlig og rebusløpsleder Ingebjørn Bleie.

Han vil understreke at rebusløpet ikke bare er et drikkepåskudd.

— Alle får utdelt legefrakker som de skriver navnene sine på. Det er en veldig sosial ting. Og de nye studentene får en god sjanse til å bli kjent med de eldre fadderne, sier Bleie.

- Vi trenger sydamer

Ved teateret har medisinstudentenes revy sin post.

— Nå skal vi synge fire sanger på nynorsk som egentlig ikke er på nynorsk. Så skal dere gjette hvilke sanger det er vi egentlig synger, sier fadder og revystyremedlem Nicolay Mortensen.

De fire sangene blir fort gjettet. Deretter er det mimekonkurranse.

Gerd Synnøve Aanestad står midt på gressplenen og peker mot himmelen. Løsningen kommer etter få sekunder.

Solen! Du mimer solen! gruppen hennes i kor.

— Og forresten, vi trenger folk til revyen. Alt fra skuespillere til sydamer, sier medstyremedlem Andrea Valberg, før førsteårsstudentene suser videre til neste post.

Elisabeth Landaas (t.v) og Marit Sandberg demonstrerer hvordan et kondom skal monteres. ¿ Mange setter kondomet på feil vei. Da må de for guds skyld ikke bare snu den og sette den på igjen, sier Landaas.