Keeperen Cecilie Leganger skrev tirsdag under en treårskontrakt med Larvik Håndballklubb.

— Det er stort for meg å komme tilbake til Norge og kunne representere Larvik Håndballklubb etter 7 år i utlandet. Larvik er en klubb med gode sportslige tradisjoner som jeg har stor respekt for. Jeg gleder meg til å spille for Larvik, sier Cecilie Leganger i en pressemelding.

Leganger har spilt under Anja Andersens regime i FC København de siste to sesongene. I Larvik får hun konkurranse av en annen veteranen mellom stengene, Lene Rantala.

Ære

Larvik-trener Karl Erik Bøhn er fornøyd med sitt nye tilskudd. Tidligere i år skrev Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Linn-Kristin Riegelhuth kontrakt med klubben.

– Det er en stor ære å stå i spissen for hva vi har fått til og det vi ønsker å skape sammen i fremtiden her i Larvik. Med så store profiler samlet i et lag er det gøy å se at hardt arbeid, tilfeldigheter og tålmodighet over tid gir uttelling. Nå står utfordringen med å gjøre noe som på papiret ser ut som et veldig godt lag til verdens beste håndballklubb. Det er få som har vunnet kamper på papiret, men vi har absolutt mulighetene til å gå de neste skrittene mot målsettingen vår, uttaler Larvik-trener Karl Erik Bøhn.

Merittert

— Det er spesielt morsomt å se at de profilene som har vært i Larvik over en tid, har vært med på å lage et resultat- og utviklingsmiljø som er attraktivt også for norske håndballprofiler som til nå har luftet tilværelsen i utlandet. Det er definitivt ikke økonomien som har lokket disse store håndballprofilene til Larvik, sier Bøhn.

Leganger har de siste årene studert medisin ved siden av håndballkarrieren. 35-åringen blir i hvert fall Larvik-spiller frem til 2013. Klubben har som mål å vinne mesterligaen innen kort tid. Tidligere tirsdag fikk de beskjed om de blant annet skal opp mot rumenske Oltchim Valcea i årets gruppespill.

I Leganger får de en svært rutinert keeper som ble kåret til verdens beste keeper allerede som 18-åring.

Leganger debuterte på landslaget allerede i februar 1993, men har ikke spilt med flagget på brystet siden i 2003.

Bergensjenta ble kåret til den beste målvakten i dansk håndball i samtlige sesonger fra 2005 til 2009. Hun ble kåret til VMs beste keeper i 1993, 1995, 1999 og 2001.