Friidrettsklubben henter også inn andre idrettslag rundt om i Åsane til arrangementet for å gi barna en bred og god innføring i andre idretter enn den vanlige fotballen.

Marianne Pedersen og Kjell Magne Ebbesvik er ansvarlige for skolen som vil finne sted på Åstvedt og i Åstvedthallen fra 11.-15. august.

Pedersen sier til Åsane Tidende at det fortsatt er ledige plasser på skolen som i fjor hadde 75 påmeldte.

— Vi har en del ledige plasser enda, og vi har i år satt en grense på 100 barn. Det kommer mange påmeldinger de siste ukene. Folk har vanskelig for å planlegge ferien langt fram i tid, og mange melder seg derfor på når skolen nærmer seg, sier hun.

Allsidig

Idrettsskolen vil inneholde kickboksing, friidrett, stafetter, volleyball, svømming og fjelltur. De respektive idrettene vil bli ledet av kyndige trenere innen sin sport.

— Vi har aldri fått nei når vi har kontaktet andre idrettslag, de ser nok også viktigheten av å få inn bredden. Det er så viktig å få engasjert barna i fysisk aktivitet, det er altfor mange som bare sitter hjemme foran PCen. Jeg tror at aktive barn trives bedre enn de som ikke er det, og at de har et sunnere nærmiljø, sier hun.

Førstehjelpskurs

— Vi skal også ha et førstehjelpskurs. Det er nyttig å ha, man vet aldri når noe kan skje. Vi har brannvesenet inne for å hjelpe til på det området, sier Pedersen.

IF sin idrettsskole blir kun arrangert på fem forskjellige steder i hele landet, og Norna-Salhus er altså et av de få idrettslagene som har blitt plukket ut til å være arrangør. Skolen vil foregå fra 0900-1500 hver dag mellom 11. og 15. august.

Marius Solberg Anfinsen, Åsane Tidende