BT har snakket med en av de fire som fikk sparken på dagen, etter at de tatt for smugling av 46 kartonger sigaretter, fem liter sprit og seks flasker vin.

— Vi fikk sparken for at tollvesenet skulle få en fjær i hatten. Det er blank løgn når ledelsen sier at smugling ikke er utbredt. Det er flere som har fått skriftlige advarsler. Ansatte kjøper alkohol i bøtter og spann, sier vedkommende, som har følgende versjon av smuglerhistorien:

— Vi ble kontaktet hver for oss av en sjåfør, som sa han hadde bussen full av pensjonister som ikke skulle bruke kvoten sin. Han tilbød oss å frakte i land varer på passasjerenes kvoter. Da han ble stoppet, ble varene sporet tilbake til oss.

Advokaten til de fire tidligere Fjord Line-ansatte, Torkel Tveit, mener dette setter handlingen i et mer uskyldig lys.

— De burde selvfølgelig avklart om dette var lovlig, men jeg mener likevel oppsigelsen var en overreaksjon fra selskapets side. Det var unødig brutalt å gi dem avskjed på dagen. Vi må vurdere rettslige skritt for å bestride oppsigelsen, sier Tveit.

Hans klienter har fortalt at på samme tur som de ble avslørt på, ble en annen av mannskapet tatt for smugling av en komplett kjøkkeninnredning. Dette bekrefter informasjonsdirektør Atle Kvamme. Vedkommende fikk sparken etter to uker.