Lavtrykkene står fortsatt i kø for å skylle inn over kysten. Vestlendingene kan regne med nedbør til langt ut i neste uke, men det blir gløtt med opphold innimellom.

— Det blir nedbør de fleste dagene, og ganske vindfullt. Vi kan regne med ett nytt lavtrykk i døgnet fremover, sier statsmeteorolog Karsten Eitrheim ved Vervarslinga på Vestlandet.

Torsdag ventes sørøstlig sterk kuling langs kysten, med litt snø av til. Temperaturen er stigende, så nedbøren kan gå over i sludd og regn utover dagen.

Stormsenter på vei

Natt til fredag roer det seg, men fredag ettermiddag kommer et stormsenter inn fra havet nord for Skottland. Det går i første omgang rett på Hordaland, før det stryker over Rogaland og inn i Skagerak. Vinden vil da komme fra nordvest.

— Det ser heftig ut og kan bli litt stygt. Det blir ganske sterk vind i hele Nordsjøen. Rogaland får hovedtrykket, der blir det åpenbart full storm. Hordaland og Sogn og Fjordane slipper billigere unna, vi venter liten storm langs kysten, sier Eitrheim.

Lørdag vil det bli oppholdsvær og gløtt av sol, men det varer ikke lenge.

Søndag er det duket for nok et lavtrykk, men det blir ikke vindstyrker som på fredagen. Lavtrykket vil først og fremst merkes i form av nedbør.

Heftige lavtrykk

— Lavtrykksbanene har kurs mot Vestlandet og Trøndelag i den nærmeste perioden, så vi får denne vekslingen med et nytt lavtrykk omtrent en gang i døgnet. På denne tiden av året er det store temperaturkontraster i atmosfæren, så det blir gjerne litt heftige lavtrykk også, sier Eitrheim.

Temperaturene vi ligge såvidt på plussiden ut uken, og det vil veksle mellom sludd, snø og regn. Det kan bety nullføre og vanskelige kjøreforhold.

Ifølge yr.no, skal temperaturene i Bergen ligge på et par plussgrader de neste to dagene, før det bikker under null til helgen.

— Litt lengre uti neste uke kan det være sterke lavtrykk på gang, sier Eitrheim.