Tre lavtrykk vil i tur og orden treffe norskekysten denne uken. Det første kommer inn over Vestlandet natt til tirsdag, de to neste på torsdag og lørdag.

Alle tre vil i løpet av et døgns tid bevege seg nordøstover, til Østlandet og Trøndelag.

— Det kommer et ganske kraftig system fra sørvest i natt, og det blir etter hvert ganske mye nedbør lokalt, sier Anna Reistad, meteorolog ved Vervarlinga på Vestlandet.

Lavtrykkssenteret ligger nå i Atlanteren, nordvest for Skottland.

Storm langs kysten

Meteorologene sier det er ventet 40-50 millimeter nedbør på Vestlandet fra midnatt og til klokken 12 tirsdag formiddag. Våtest vil det blir på Stord, Tysnes og i Fusa. På resten av Vestlandet er prognosene 20-30 millimeter nedbør.

— Det blir veldig vått, og jeg tror nok at også Bergen ligger utsatt til. Det ser ut til at det skal regne hele dagen, før det blir litt tørrere om kvelden, sier Storm-meteorolog Lisbeth Håvik.

Det siste er iallfall godt nytt for dem som har tenkt seg på Leonard Cohen-konserten på Koengen tirsdag kveld.

Det kan også bli kraftig vind i forkant av fronten som kommer i natt, sier Håvik, som varsler stiv til sterk kuling langs kysten fra Rogland til Sogn og Fjordane.

— Ute i havet blir det oppi storm, og det blir mest sannsynlig også perioder med liten storm langs kysten i morgen, sier Reistad ved Vervarslinga.

NVE har foreløpig ikke sendt ut flomvarsel i forbindelse med lavtrykkene.

To nye lavtrykk i vente

Det første lavtrykket vil treffe Østlandet og Trøndelag onsdag.

— Det ser ut til at det skal regne periodevis på Østlandet. De vil ikke få den sterke vinden som er ventet her på Vestlandet, men det kan bli opp mot kuling langs Sørlandet og i ytre deler av Oslofjorden, sier Håvik.

Både torsdag og lørdag kommer nye lavtrykk som vil bevege seg omtrent som det første.

— Det blir litt skiftende fremover. Vestlandet får lettere bygevær onsdag, når nedbørsområdet går videre til Trøndelag og Østlandet. Og så får de det lettere igjen torsdag, når Vestlandet får det vått igjen, og sånn fortsetter det med lavtrykket lørdag, sier Håvik.

PS: Med forbehold om at varselet er usikkert, sier meteorologene at det ligger an til høytrykk og finvær neste uke, iallfall mandag og tirsdag.

REGN OG ATTER REGN: Lavtrykket som nå ligger nordvest for Skottland treffer Norge natt til tirsdag. Siden kommer to nye lavtrykk samme vei. SATELITTFOTO: STORM