RUNE VALDERHAUG

Dermed er de nye Bergens-rutene i ferd med å bli en passasjersuksess allerede før de er kommet skikkelig i gang.

— Lave flypriser fører til økt reiselyst. Dette ser vi helt klart i Bergen, sier Norwegians informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen til Bergens Tidende. Førstkommende fredag åpner selskapet sin nye direkte flyrute fra Bergen til Paris. Allerede dagen etter - lørdag 9. april går startskuddet for en ny flyrute mellom Bergen og den tsjekkiske hovedstaden Praha. Dessuten gjentar selskapet to sommerslagere fra i fjor. Sist lørdag ble Bergen - Nice gjenåpnet for årets sommersesong. Og lørdag 30. april går startskuddet for Bergen - Dubrovnik, som også var en stor sommersuksess i fjor.

Paris- og Praha-rutene skal drives hele året, og salget har vært godt. Norwegian skal fly Bergen - Paris på mandager, onsdager og fredager, mens Bergen - Praha får avganger to ganger i uken - på lørdager og tirsdager.

Konkurranse gir lav pris

— Vi er svært godt fornøyd med responsen på disse to rutene. Det er jo slik i denne bransjen at helt nye flyruter ofte fører til økt trafikk, og at konkurranse gir lavere billettpriser, sier Ellingsen.

Hun regner med at flyrutene til både Praha, Nice og Dubrovnik stort sett vil fange opp ferie- og fritidstrafikk, mens Paris-ruten har avgangstider som gjør den attraktiv også for forretningsreisende i Bergens-området. Norwegian regner også med at denne ruten vil bringe mange franske turister til Bergen.

Fortsatt billige billetter

Bergens Tidende sjekket Norwegians nye lavpristabell på internett i går formiddag. Da var det mulig å få tak de aller billigste billettene til 396 kroner én vei både til Praha og Paris på flere datoer i april og mai. Det er generelt lettere å få de aller billigste billettene ut fra Bergen, enn til Bergen.

Dubrovnik og Nice begynner imidlertid å bli utsolgt. Her er det nesten ikke billetter til de virkelige lave prisene igjen på denne siden av sommeren.

Får sitt 13. fly

Det er ikke bare de nye flyrutene som har fått ledelsen i Norwegian til å smile bredt, selv om selskapet totalt sett fortsatt sliter med lønnsomheten. Nye avganger mellom Bergen og Oslo har fått en pen trafikkvekst de siste ukene. Også den direkte flyruten Bergen - London, som flys direkte daglig unntatt lørdag, utvikler seg positivt, sier Ellingsen.

— Er det planer om enda flere ruter fra Bergen?

— Nei, ikke i øyeblikket. Når vi i tillegg til de nye rutene også overtar flyginger til Sterling fra Bergen til Malaga og Murcia ved Alicante, og mellom Oslo og København, har vi rett og slett ikke flykapasitet til mer. Vi får vårt 13. fly nå i april, sier Ellingsen.