Men selskapets flyplassjef Peter Janson hevder overfor Bergens Tidende at planene om lavprisruter fra Göteborg til henholdsvis Bergen, Stavanger og Trondheim vil bli realisert i løpet av kort tid. Men det vil ikke skje på denne siden av påske.

Mer spennende opplegg

— Vi kommer tilbake med et mye større og mer spennende ruteopplegg. Det blir blant annet flere avganger mellom Bergen og Göteborg enn den ene vi tidligere har lansert, legger han til.

Janson viser til en pressemelding som blir sendt ut denne uklen og en pressekonferanse Gothia Airlines har planer om i Oslo en av de nærmeste dagene. Da skal man presentere et omfattende rute- og charteropplegg som også bergenserne kan få del i, hevder han.

500 kroner

— Jeg kan ikke røpe så mye nå. Men jeg kan si så mye at bergensere kan få tilslutningsbilletter til Göteborg for 500 kroner med muligheter for videreforbindelser til reisemål de aldri før har kunnet reise til. Dette blir svære saker, påstår Janson.

Gothia Airlines skulle ha startet sine nye lavprisruter allerede 11. mars. Da sprakk opplegget fordi flyselskapet NewAir, som Gothia skulle leie fly hos, trakk seg fra avtalen fordi de ikke hadde fått betaling. Nå vil ikke Janson svare på om man har fått ny avtale med NewAir, eller om man leier fly fra andre.

Ingen ny dato

Deretter varslet selskapet at ruten ville komme i gang fra i dag. Men nå bekrefter Janson at heller ikke dette blir noe av. Noen ny data kan han ikke gi på Bergens Tidende forespørsel. Gothia Airlines har tidligere sagt at de skal reise billetter mellom Bergen og Göteborg for 1460 kroner, som er halvparten av det SAS tar. De laveste prisene skal ifølge selskapet ligge helt ned mot 250 kroner.