Dermed har kollisjonen mellom lastebilen og bobilen krevd to liv. Ulykken skjedde mandag på E39 i Steinestøvegen Åsane. Det var voldsomme skader på bobilen og lastebilen.

OMKOM: 54 år gamle Remigijus Kajeta døde etter skadene han pådro seg da lastebilen hans kolliderte med en bobil i Åsane.
ERLEND LANGELAND HAUGEN

Føreren av bobilen, den 69 år gamle Harald Olai Vik fra Meland, mistet også livet. Han ble erklært død kort tid etter sammenstøtet.

Hans kone ligger på Haukeland med lettere skader.

Svevde mellom liv og død

Politiet har tidligere uttalt at lastebilen kom over i kjørefeltet til bobilen. Lastebilen kom nordfra, mens bobilen med ekteparet kom sørfra. De hadde nettopp kjøpt bobilen da ulykken skjedde.

— Ulykken fikk et tragisk utfall. Nå er også lastebilsjåføren bekreftet død. Han svevde mellom liv og død, og vi har jo vært kjent med at dette kunne bli utfallet, sier Magnus Stub Nilsen, politiinspektør ved Bergen nord politistasjon.

Vil ha svar

Han forteller at Remigijus Kajeta kom fra Litauen, men bodde i Austrheim, der han også etterlater seg barn.

Stub Nilsen sier at saken kommer til å bli henlagt, ettersom begge sjåførene er omkommet.

— Men etterforskningen fortsetter. Det er viktig å få svar på hvorfor dette skjedde. Vi vet at lastebilen kom over i motsatt felt, men vi ønsker å vite hvorfor, sier politiinspektøren.

Håper på svar

Politiet har flere vitner som de skal avhøre. Det er rutinemessig tatt blodprøve av sjåførene. Det vil også bli undersøkt om mobiltelefon har vært brukt på tidspunktet da kollisjonen fant sted.

— Kan sjåføren ha fått et illebefinnende?

— Jeg kan ikke utelukke noe. Forhåpentlig gir etterforskningen oss et svar, sier Stub Nilsen.

Han sier at det vil ta tid før politiet og Statens vegvesen er ferdig med arbeidet sitt.

— Det er mye som skal undersøkes, sier han.

Konen til bobilsjåføren ligger fortsatt skadet på sykehus. Hun er ikke avhørt.

— Vi gjør det når tiden er inne. Hun har nettopp mistet sin mann, sier Magnus Stub Nilsen.