Klokken 13.35 fikk vegtrafikksentralen melding om uhellet på riksvei 555 ved Harafjelltunnelen, mellom Storavatnet og Sotra.

— En lastebil har mistet hjulet. Veien er ikke helt stengt, men det er køer i området, sier vaktoperatør Jan Marøy i Statens vegvesen.

Lastebilsjåfør Are Bruland var blant de første som kom til stedet.

KRAFTIG SMELL: Det løpske hjulet har satt tydelige spor i bilens front.
2211-TIPSER

Løpsk hjul traff bil

Han forteller at en lastebil som kom i motgående kjørefelt mistet et hjul, og at hjulet triller bortover i stor fart og traff fronten på en sølvgrå personbil som kom i motsatt kjørefelt.

Selv kom Bruland kjørende bak personbilen.

— Det var kraftig røykutviklingen fra personbilen, så jeg stoppet og løp frem med brannslukkignsapparatet sammen med en annen kar. Han sjekket mannen i bilen, mens jeg brøt opp panseret, sier Bruland.

Han forteller at det ikke var brann i bilen.

— Røyken kom nok fra en slange fra motoren. Jeg tok av bilbatteriet og sjekket at det ikke var brann, sier Bruland.

Mann lettere skadet

Politiet fikk melding klokken 13.24.

— Vi dirigerer nå manuelt trafikken forbi stedet. Hjulet fra lastebilen hoppet inn i en personbil. Føreren, en mann, ble lettere skadet, sier operasjonsleder Jan Steimler.

Bergingsbil er kommet til stedet og holder på å frakte personbilen bort litt før klokken 14 fredag ettermiddag.

Her finner du oppdaterte veimeldinger.

KØER MOT SOTRA: En lastebil som mistet hjulet førte til lange køer på Sotraveien. Lastebilen til høyre på bildet var ikke involvert i ulykken, men tilhører Are Bruland, som var tidlig på stedet og bidro i redningsarbeidet.
2211-TIPSER