Det var klokken 06.20 i dag at en DAF-lastebil mistet kontrollen på glatten og seilte inn i en bensinpumpe på Er-An Auto AS på Søfteland.

— Ren flaks

Bensinforhandler Erling Andersen så smellet, og mener det var ren flaks at ingen ble skadet.

– Heldigvis var det ingen som fylte bensin eller sto i nærheten av den pumpen akkurat da. Og da lastebilen stoppet var det 20-30 centimeter klaring til en annen bil. Det er utrolig at det gikk så bra som det gikk, sier Andersen.

Ifølge Andersen kom sjåføren fra uhellet uten skader.

Frontruten knust

Frontruten og vinduet på passasjersiden på lastebilen ble knust i sammenstøtet, og bensinpumpen er ødelagt.

– Lastebilen bare seilte bortover etter han hadde svingt av veien og inn på stasjonen, det hjalp ikke å tråkke inn bremsene. Sjåføren var ganske oppskaket, han skulle jo bare inn å kjøpe seg en avis før han skulle på jobb, sier han.

Sjåføren kjørte selv lastebilen bort til basen, som er 1.5 kilometer fra bensinstasjonen, etter å ha skrevet skademelding.

Ingen problemer med glatte veier

Ifølge Andersen er det første dagen det er så glatt som i dag.

– Jeg har snakket med andre på Søfteland som også har hatt problemer med glatte tilførselsesveier til hovedveien i dag, sier han.

Politiet i Os har ikke fått melding om ulykken.

– Det har ikke vært spesielt glatt her, det har vi blitt skånet for, sier politiførstebetjent Audun Hadler-Olsen ved Os politistasjon.

Statens vegvesen opplyser om at glatte veier ikke er et problem i disse dager.

— Vi har hatt noe smått rundt om i bergensområdet, men ingen store problemer med glatte veier, sier vaktoperatør Morten Hansen i Statens vegvesen.

Slik så bensinpumpen ut etter sammenstøtet i dag tidlig.
Arild Roald