En lastebil har kjørt i fjellveggen på E134 midt inne i Åkrafjordtunnelen i Etne kommune. Kjøretøyet skal ha vært lastet med to store rør som har havnet i veibanen.

Det skal være materielle skader både på lastebilen og tunnelveggen.

— Sjåføren har fått mindre personskader. Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken, sier Agnar Austerheim, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Ulykken ble meldt klokken 07.46.

Ingen omkjøring

— Det går nok minst en halvtime til før det er ryddet opp. Folk må bare smøre seg med tålmodighet, for det er ingen omkjøringsmuligheter, sier Austerheim til BT like etter klokken 09.

Han forteller at det er lange køer på stedet.

— Det er litt kaos her med lange køer. Vi forsøker å strø på gamleveien og få trafikken gjennom der. Men veibanen er full av is.

09.47 sender politiet ut denne meldingen: «Veien vil snart bli åpen for ferdsel. Entreprenør fra Satans Vegvesen driver med siste opprydning, og trafikken dirigeres nå forbi stedet.»

— Dette var en skrivefeil. Vi beklager, sier operasjonsleder kort tid etter.

Han opplyser at sjåføren ble sjekket av ambulansepersonell på stedet, og det viste seg at han var uskadet.

— Fører av trailer opplyste at han skulle svinge unna en isklump i veibanen, og han fikk sleng på henger, og mistet herredømme over kjøretøyet. Ingen store skader på lastebil.

Kondensproblemer

Åkrafjordtunnelen går mellom Teigland og Sævareid, og avløste et svingete veiparti langs Åkrafjorden. Tunnelen er 7404 meter lang og ble åpnet for trafikk sommeren 2000.

Åkrafjordtunnelen er en av flere tunneler i Norge der bilistene er plaget av kondens, ved at bilrutene plutselig dugger når man kjører inn i tunnelen. En Sintef-undersøkelse fra 2005 viste kondensproblemer i 38 norske tunneler, deriblant Åkrafjordtunnelen og 11 andre tunneler på Vestlandet.

En sveitsisk undersøkelse har vist at kondens først og fremst oppstår i tunneler lengre enn 1250 meter, ifølge Aftenposten.