• Naboen vekket meg og så jeg hadde fått en stor julegave inn i huset!

Julen startet dramatisk for huseier Monica Salthella i Knappenveien på Straume i Bergen. En stor bil fra Helse Bergen fikk problemer i den såpeglatte bakken forbi huset hennes. Bilen begynte å skli bakover og braste inn i et utleieanneks på tomten. Den tunge bilen traff taket på hushjørnet. Under taket er det soverom. Heldigvis var det ikke leietakerne hjemme.

— Ekkelt

— Naboen vekket meg og fortalte at jeg hadde fått en stor julegave inn i huset. Skikkelig ekkelt, men det er en velsignelse at ingen var hjemme, sier Monica Salthella til bt.no.

— Det skulle naturligvis vært strødd på veien. Det var såpeglatt, sier faren, Mons Salthella.

- Ingen skadet

Politiet fikk melding om den dramatiske hendelsen klokken 09.20: - En lastebil har kjørt inn i huset vårt.

— En lastebil har sklidd ut av veien og inn i et hus i Knappenveien. Ingen personer skal være kommet til skadet. Det er meget glatt i området, opplyser operasjonsleder Erik Hole ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Politiet og brannvesenet rykket ut til stedet, men brannfolkene returnerte etter kort tid.

— Vi ble sendt for å sjekke om det var farlig last på bilen. Vi snudde så fort det ble at dette ikke var noe for oss, sier vaktkommandør Stig Tetler ved brannvakten i Bergen.

Camilla Einarsen, vaktoperatør i Statens Veivesen, forteller at regnet som kommer fryser i det det treffer bakken, og alt strømannskap er ute og jobber så godt de kan for å sikre veiene.

VEKKET: Monica Salthella beskriver opplevelsen som ekkel.
SILJE GOMNÆS
NÆRKONTAKT: Lastebilen traff huset.
SILJE GOMNÆS