Helsepersonell undersøker nå personer som var inne i Frudalstunnelen på riksveg 5 mellom Fjærland og Sogndal da en lastebil begynte å ryke mandag ettermiddag, melder politiet.

Alle nødetatene rykket ut da meldingen kom inn klokken 15.37. En drøy halvtime senere startet brannvesenet med å gå gjennom tunnelen.

Det er mye røyk i tunnelen, men det er ikke meldt om personskade foreløpig, ifølge vaktkommandør Frode Korneliussen i Sogn og Fjordane brannvesen.

Forlot bilene

Flere bilister satte fra seg kjøretøyene og forlot tunnelen. De er nå på vei inn igjen for å hente dem, sier vaktoperatør Morten Hansen i Vegtrafikksentralen til BT.

— Det er svart av røyk her inne og nesten umulig å se noe, sa et vitne til NRK underveis.

Lastebilen er nå rullet ut på Fjærlandssiden. Brannvesenet jobber med å få ut personbiler og trailere som står igjen i tunnelen. Den aktuelle

— Den siste meldingen går ut på at de har fått rimelig kontroll over situasjonen. Tunnelen er evakuert og det er bekreftet at det ikke er folk igjen, sier vaktkommandør Korneliussen.

Veien stengt

— Det var sjåføren for lastebilen som meldte fra til politiet, sier operasjonsansvarlig Olaug Holme i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Hun forteller at den aktuelle lastebilen og en personbil sto igjen i tunnelen etter at at folk var evakuerte.

Tunnelen har nå vært stengt i rundt en time.

— Dette påvirker naturlig nok trafikken, sier vaktoperatør Morten Hansen i Vegtrafikksentralen. Nå venter de på tilbakemelding fra alarmsentralen i Florø.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post