— En lastebåt på vei til kai tar inn vann og trenger pumpeassistanse, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sola, Stein Jarle Langvik.

Rundt klokken 20.40 opplyser politiet i Hordaland om at situasjonen er under kontroll, og at båten kom seg til kai for egen maskin.

Måtte dumpe sand

Lastebåten «Heimtun» fraktet sand fra Modalen til bedriften OH Betong i Indre Arna. Allerede i Mostraumen hadde de en grunnberøring, og begynte å ta inn vann, forteller daglig leder i OH Betong, Jan Otto Midttun.

Først forsøkte mannskapet å pumpe ut vann med egne pumper, men da de var kommet et stykke, ble det klart at de måtte dumpe 150 tonn sand for å holde seg flytende.

— Da ba de om assistanse fra redningsskøyte, men klarte å gå til kai for egen hjelp, forteller Midttun.

Tre personer om bord

— Brannvesenet er kommet om bord med lensepumper, og dykkere vil nå sjekke skadene på båten, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Terje Erichsen.

Midttun sier at skipet uansett må på slipp for å reparere skadene, men at han håper det er mulig å lappe hullene midlertidig.

HRS sendte en redningsskøyte, kystvakten var på vei, politiet rykket ut, og brannvesenet kom med pumper.

Det var tre personer om bord i båten.

Erichsen kan opplyse om at båten la til kai rundt klokken 20.30 mandag kveld. Kaien ligger i Indre Arna, og skal ha vært bestemmelsesstedet for lastebåten.

lastebåt.jpg
PÅ ANDREAS MÆLAND