Båten ble trukket av grunn i formiddag, melder NRK Hordaland.

Den Bahamas-registrerte lastebåten «Fritind» er 65 meter lang og eies av et rederi på Karmøy. Båten, som er lastet med stål, har et mannskap på seks personer. Ingen av dem kom til skade i det ublide møtet med fjæresteinene.

— I morges losset en kranbåt stål av båten, for å prøve å få den av land. Det er ikke hundre prosent sikkert at de klarer det, men de håper å få den av land i løpet av dagen, sa lensmann Svein Lunde ved Fitjar lensmannskontor til bt.no i morges.

Vil bli fraktet til nærmeste kai

Dersom en får nok stål ut av båten til å klare å trekke den av land, vil den bli fraktet til nærmeste kai. Deretter vil sjøfartsmyndighetene avgjøre hva som skal skje med båten.

Gikk på klokken fem

— Vi mottok melding om ulykken klokken 05.05. Båten ligger trygt og godt, men har fått en eller to flenger. Dykkere er på vei ned i vannet for å se om det lar seg gjøre å trekke båten av land, eller om vi må få gjort noen reparasjoner på stedet først, sa operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no søndag morgen.

Da BT kom til stedet i 11-tiden var det stor aktivitet rundt lastebåten. To kystvaktskip, en redningsbåt og en slepebåt deltok i arbeidet med å få båten av grunnen.

"Fritind" tok inn vann. Mannskapet var om bord og jobbet hardt med å lense båten.

Det var godt vær i området da båten gikk på land. Politiet har foreløpig ingen formening om hva årsaken kan være.

— Mannskapet vil bli rutinemessig kontrollert for ruspåvirkning, men vi har ingen konkrete mistanker om at noen av dem har vært påvirket, sier Friberg.

Lokalbefolkningen forteller BT at det i fjor ble satt opp fire nye fyrlykter akkurat der "Frytind" gikk på grunn - en på selve Stokkenes og en på en holme utenfor. Båten har kjørt på grunn midt mellom to av lyktene. Mye tyder på at båten ikke korrigerte kursen sørøstover, slik båtene må gjøre når de passerer Fitjarlandet.

PÅ GRUNN: Lasteskipet "Fritind" kjørte på grunn nesten i fjæren ved Stokksneset på Fitjar.
LENA VERMEDAL
SLEP: En slepebåt, et redningsfartøy og to kystvaktskip var ved "Fritind" i formiddag.
LENA VERMEDAL