En lastebåt som frakter sement, gikk onsdag kveld på grunn like vest for Florø.

Ingen skadde

— Vi fikk beskjed via Florø Radio ca klokken 21.30 onsdag om at lasteskipet Conberria var gått på grunn ved Stabben fyr, to kilometer vest/nordvest av Florø, sier Anders Bang-Andersen, presseansvarlig ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS).

Skipet var på vei fra Brevik til Spjelkavik da det grunnstøtte.

— Det er 13 personer ombord i skipet, som er utenlandsk registrert, og 11 av disse er utlendinger. Vi har ikke fått beskjed om fysiske skader, sier Bang-Andersen.

Det har vært slepebåt på stedet, i tillegg til en del andre båter. Redningshelikopteret som er stasjonert i Florø, har også vært ute hos havaristen og levert en pumpe.

Vannlekkasje

— Det er meldt om vannlekkasje inn i båten, men det er ikke meldt om fare for lekkasje ut, sier Bang-Andersen.

Brannvesenet i Florø var onsdag kveld i beredskap, i tilfelle en oljelekkasje.

Skipet står fortsatt på grunn, men det er ikke noen umiddelbar fare for personene ombord.

— Kapteinen har fått tilbud om å løfte av de han ikke trenger ombord, men det har han så langt takket nei til, sier Bang-Andersen.

— Som redningsaksjon er dette nå ansett som avsuttet. Bergingsaksjon og det å få skipet av grunn er det rederi og forsikringsaksjonen som har ansvar for, sier redningsleder Stein Jarle Langvik ved HRS.

Kapteinen skal ta kontakt med HRS dersom situasjonen skulle endre seg.

Tidlig torsdag morgen ligger skipet fremdeles på grunn.

— Det vil ikke bli gjort noe forsøk på å dra skipet av land så lenge det er mørkt. De har også klart å stabilisere skipet, sier operasjonsleser Per Rimmen ved Sogn og Fjordane politidistrikt.