Et lasteskip har gått på grunn ved Leira, som ligger på vestsiden av Nordhuglo i Stord kommune.

— Båten har hatt en besetning på totalt fem mann. Det er mistanke om at vedkommende som var offiser på broen i natt har vært ruset. Han er tatt med for blodprøvetaking, sier operasjonsleder Svein Sørensen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Selv hevdet vakthavende at han hadde sovnet på broen.

Ingen skader

Meldingen om at båten sto fast kom i åttetiden i dag tidlig.

— Den står fremdeles fast. De trodde de skulle komme seg av grunnen ved hjelp av flo sjø, men må ha hjelp av taubåt for å bli tukket av. Båten står såpass i fjæresteinen at det er nødvendig, sier Sørensen.

Alle fem om bord er uskadet.

Fartøyet ble kontaktet og politiet fikk opplyst at de hadde gått på grunn i 05-tiden. Det ble ikke oppdaget skader på skipet, ingen vannlekkasje inn i skipet og ingen oljelekkasje fra skipet.

Slagside

Ellen Marie Nordtveit er på påskeferie på Huglo. I dag våknet hun til litt av et syn. En lastebåt hadde grunnstøtt på Haamannaneset like ved den populære badestranden Leiro vest på Huglo.

— Båten ligger tre til fire meter fra land. Hele stranden er langgrunn og båten ligger med baugen godt i været. Den har kraftig slagside, sier Nordtveit.

Sammen med mannen og to sønner ferierer hun hos svigermor. De har god utsikt til stranden.

— I åttetiden så det ut som om de gravde med gravemaskinen om bord for å fordele lasten. En halvtime senere så det ut som om båten hadde fått mer slagside, sier hun.

Sand på stranden

Båten er et sandlastefartøy.

— Vi lurte rett og slett på om de kunne hive litt mer sand inn på stranden. Dette er jo den fineste badestranden i Stord kommune. Langgrunn og flott - akkurat som på Hawai, sier påsketuristen.

Politiet, lokalt brannvesen og havnevesen foretok en utrykning til stedet for å sjekke mannskap og eventuelle lekkasjer fra skipet. Sjøfartsdirektoratet er varslet om forholdet.

Forholdet blir anmeldt og saken etterforskes videre ved Stord lensmannskontor. Det er ingen mistanke om ruspåvirkning i forhold til fartøyets øvrige mannskap.

baattett.jpg