— Jeg var stressa, hadde dårlig tid og skulle bare ut med søppelet. Smekklåsen bare smalt i lås. Edvard (8 mnd) satt i vippestolen oppe i stuen og skreik. Jeg tenkte hva gjør jeg nå? Så løp jeg bort til naboen på 80 år, men han var ikke inne eller han hørte meg ikke. I full fart løp jeg bort til Kinnarps butikken. Derfra ringte jeg Securitas, men de kunne ikke hjelpe meg. Så tenkte jeg på en låsesmed, men var redd det tok for lang tid. Jeg var helt fortvilet, forteller tobarnsmoren Kristin Ryssgård (33) til bt.no.

Ikke svar på nødnummer

— Jeg ringte politiets nødnummer, men de svarte ikke. I et og et halvt minutt ringte det, det føltes som en evighet. En dame i butikken ringte samtidig til brannvesenet. Hun fikk kontakt med en gang, og de koblet meg til politiet som lovte å komme med en gang. Jeg løp tilbake til huset vårt. Tankene raste gjennom hodet mitt, hva skjer med Edvard nå? Kunne vippestolen velte? Kunne han få den rød sokken sin i munnen og kveles? Jeg visste jo egentlig at han satt trygt, men de var helt forferdelig, sier Kristin.

Hørte han skrike

— Da jeg kom bort til døren hørte jeg Edvard skrike oppe fra stuen. Han har en kraftig stemme og det var deilig å høre han gråt for da visste jeg han var i live. Skulle jeg knuse ruten? Da hørte jeg politisirenene, hjelpen var på vei. Med blålys og sirener på bilen kom to kjekke politifolk meg til hjelp. De skulle akkurat til å åpne døren da Ragnhild som hjelper meg i huset, kom. Hun har nøkkel. Vi fikk låst opp i en fei og jeg løp opp trappene til babyen min.

Alle foreldres mareritt

Kristin sitter i stuen og forteller. På fanget pludrer den kraftige og våkne guttepjokken. Glad, fornøyd og med en rød sokk på stirrer han storøyd på fotografen.

Dramaet utspant seg i Vestre Fantoftåsen i Bergen i formiddag. Klokken er kvart på ti. Kristin og Edvard har kjørt storesøster Selma (2 ½) til barnehagen. Hun rydder litt i huset før hjelperen hennes skal komme. Edvard sitter fastspent i vippestolen i stuen og leker. Snart skal hun og Edvard en liten kosetur ned til byen. Hun må bare ut med bosset først.

— Det hele tok bare 8-10 minutter, men masse rare tanker gikk gjennom hodet mitt. Hva skulle jeg gjøre? Hvem kunne hjelpe? Da jeg løp opp trappene og så at alt var bra med Edvard, var jeg bare utrolig lettet, sier Kristin ettertenksomt. Det er under en halvtime siden de ble gjenforent, og hun er fortsatt urolig i kroppen.

Se hva som skjedde på TVHordaland i kveld!

Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen
ALENE HJEMME: Edvard tilbake i vippestolen. Denne gang med mor Kristin Ryssgård innenfor rekkevidde. Moren er lettet, men fortsatt urolig etter dramaet i formiddag. FOTO: TOR HØVIK