RUNE VALDERHAUGFRED IVAR UTSI KLEMETSEN (video)ROAR CHRISTIANSEN (foto) rune.valderhaug@bergens-tidende.no

Uhellet skjedde litt før klokken 1000. Et pakning røk i et gassrør i margarinbedriftens kjølerom. Dermed lekket den giftige gassen ut i kjølerommet. Både politi, brannvesen og ambulanse ble umiddelbart sendt bedriften i Kokstaddalen 24.

Idun Industrier, som er en del av Orkla-konsernet, produserer margarin til bakerier og konditorier, sier fabrikksjef Audun Solheim til Bergens Tidende.

Oppdaget raskt — Det var aldri noen fare for de ansatte, selv om en ansatt befant seg inne i kjølerommet. Vi har fast beredskap for å takle situasjoner som dette, legger Solheim til.

— I store mengder kan en slik lekkasje være farlig. Men her snakket vi kun om et mindre utslipp. Ammoniakkgassen lukter vondt. Dermed oppdaget vi lekkasjen umiddelbart og fikk varslet brannvesenet. Når slikt skjer, er det nødvendig å få inn fagfolk med verneutstyr for å stoppe lekkasjen, sier fabrikksjefen.

Kjemikaliedykkere - Det var en enkel sak å stoppe lekkasjen. Men for å gjøre jobben var det nødvendig å sette inn våre to kjemikaliedykkere, sier brigadeleder Dagfinn Hansen ved Bergens brannvesen til Bergens Tidende.

Etter en skikkelig utlufting, kunne de ansatte gå tilbake til arbeidsplassene sine ut på formiddagen.