Det går et hysj gjennom publikum når kommandør Jeff Schoep inntar podiet.

— Venner, sier han når publikum har stilnet.

40-åringen er en tynn mann med barbert hode og mørk, stripete dress som er et par nummer for stor.

— Dere som sitter i dette rommet har eldgammelt blod i årene. Dere har krigerblod i årene! Og krigen er over oss.

Schoep snakker som Hitler i gamle filmklipp. På "krigerblod" slår han knyttneven hardt i talerstolen og på "krigen er over oss" peker han beskyldende på verden utenfor det lille, brune lokalet.

Det er en fredag ettermiddag i slutten av april. I et rom på Wellesley Hotel utenfor Atlanta er en gruppe mennesker samlet over lasagne og cola.

De er menn og kvinner i alle aldre, med brune og svarte skjorter, dekorert med hake- og jernkors. Korsene går igjen i tatoveringer på armer, halser og skaller.

— Jeg har hørt at Atlanta er 90 prosent svart, sier en ung fyr med blondt hår og svart SS-uniform.

— Ikke rart det går til hundene her.

Årsmøtet i National Socialist Movement, USAs største nynazistsorganisasjon, er i gang.

National Socialist Movement (NSM) er nazister i ordets rette forstand. De skiller seg fra skinheads, fordi de i hovedsak forfekter politiske løsninger fremfor vold. Og de skiller seg fra andre høyreradikale politiske partier fordi de insisterer på å bruke hakekors på bannere og uniformer, som tyske soldater under krigen.

Organisasjonen er spredt over hele USA, og hevder å ha flere tusen medlemmer. Knappe femti har tatt turen til Atlanta denne helgen.

NSM har medlemmer i de fleste europeiske land og ifølge hjemmesiden er de også representert i Norge. Men linken til den norske hjemmesiden leder til en feilmelding og ingen kan opplyse om hvem eller hvor mange de norske medlemmene er.

I kroken med lasagne og brus står tre karer i svarte skjorter. Fargen viser at de tilhører NSMs spesialstyrker.

NSM er delt opp i undergrupper, løst tuftet på de ulike avdelingene i Wehrmacht, de nazistiske styrkene under annen verdenskrig. Brorparten av forsamlingen har brune skjorter. Dette er i hovedsak nye medlemmer og medlemmer som ennå ikke har valgt spesialfelt. Langs kortveggen står NSMs elite, SS. Disse folkene er det beste nazistene har å by på, samt de som hadde vært heldige nok til å sikre seg en replika SS-uniform på Ebay. SS har kun én jobb: Å beskytte NSMs øverste leder, kommandør Jeff Schoep.

Tidligere på dagen har SS-ene sjekket rommet for infiltratører, sabotører og provokatører. Etterpå forteller de meg med gravalvorlige stemmer at "om det kommer til stykket, vil hver av dem dø for kommandøren".

— Vi må se mot Europa, tordner Schoep fra podiet.

— Til Hellas hvor nasjonalister for første gang har reell makt, og til Tyskland og Østerrike og England, hvor våre brødre kjemper en vinnende kamp for den hvite rase!

Under valget i Hellas i fjor sikret det nasjonalistiske partiet Golden Dawn seg 18 seter i parlamentet, og ble det første åpent nasjonalsosialistiske partiet med reell makt siden annen verdenskrig.

Det franske partiet Nasjonal Front gjorde det også sterkt i 2012, og en tysk undersøkelse viser at selv om medlemstallene hos høyreekstremistiske partier i Tyskland minsker, har det vært en kraftig økning i antall grupper som kaller seg nynazistiske de siste årene.

I Norge ga Anders Behring Breivik høyreekstremisme et ansikt. Før terroren 22. juli grodde tankegodset hans i en nettbasert underskog hvor frykt for den hvite kulturens undergang blomstrer.

I takt med økende arbeidsledighet i Russland har antallet medlemmer av ultranasjonalistiske grupper vokst, og i Ukraina og Romania arrangerer nynazister treningsleirer for ungdom hvor de forberedes til rasekrigen som kommer.

— I løpet av de siste årene har vi sett et skifte hos høyreekstreme i Europa, bort fra politiske ambisjoner til mer radikale løsninger, sier Matthew Goodwin.

Goodwin er en britisk ekspert på høyreekstremisme i Europa. Han har blant annet skrevet en rapport for tankesmien Chatham House, hvor han undersøker tilstanden hos den europeiske høyrekanten.

— Det er en fremtredende følelse at Vesten lever under en eksistensiell trussel fra islam og muslimske innvandrere, og at man befinner seg i en kamp for å overleve.

Han sier at selv om høyreradikale partier i Europa ikke eksplisitt forfekter vold, skaper de en stemning som kan rettferdiggjøre vold. Han sier også at mer moderate partier på høyresiden dras mot høyre.

— Om dette er en respons på økt aktivitet blant ekstreme elementer på høyresiden, kan jeg ikke spekulere i. Men vi har sett flere moderate høyrepolitikere ta mer radikale standpunkt.

I Norge gikk Per Sandberg nylig ut med en påstand om at romfolk kunne nektes adgang til Norge. Hans partifelle Christian Tybring Gjedde har tidligere uttalt at multikulturalisme vil rive landet i filler.

Tilbake i Atlanta har Schoep en advarsel til liberale, jøder, kommunister og fiender av den hvite rase.

— La meg si noen ord til alle dere som lytter gjennom skjulte mikrofoner og andre spionteknikker akkurat nå, raser han.

Sikkerhetsansvarlig, sersjant Butch Urban, kaster et nervøst blikk rundt seg. Han løfter på en gardin.

— Alle dere som står i veien for Hvitt Samhold er en fiende …

Schoep hamrer i podiet så det nesten ramler over ende.

— … Dere er avskum! Møkk! Lavere enn dritt, fortsetter kommandøren, og dekker den fremste rekken av tilhørere med et regn av spytt.

— Vi vil finne dere og vi vil ødelegge dere og alt dere har kjært!

Han stopper og samler seg et øyeblikk.

— På lovlig vis selvsagt, legger han til.

— Nå er det tid for diplomer og forfremmelser!

Alle de fremmøtte får diplomer for bedrifter som varierer fra heltemodig innsats langs Mexico-grensen til bare å møte opp denne kvelden. Festen er over. Kommandøren ber alle gå tilbake til rommene sine for å hvile og forberede seg på harde kamper. Dagen etter skal de marsjere gjennom fiendtlig område.

Neste dag: Lørdagen er varm og trykkende. I et forsøk på å samle høyresiden har Jeff Schoep invitert medlemmer av Ku Klux Klan med på demonstrasjonen.

Gruppen ankommer om morgenen. Med sørstatsflagg og T-skjorter dekorert med ørner og amerikanske flagg, gir de klare formaninger til svarte, jøder, katolikker og homoseksuelle om å sporenstreks forlate USA.

Klanen og nazistene har tradisjonelt hatt et anstrengt forhold. Nazister vil ofte hevde at klanen er innavlede idioter som helst bare vil grille i skogen. Medlemmer av klanen beskriver nazister som tomhodede bøller. Likevel hadde Jeff Schoep en drøm om å forene de to.

— Det gir mening at klanen og nazistene står sammen, forklarer Schoep.

— Vi er alle interesserte i en ting: Vi må sikre eksistensen til vårt folk og en fremtid for alle hvite barn.

Sersjant Butch mener at klanens tilstedeværelse representerer en trussel mot sikkerheten, og er rasende over at ingen av dem har meldt seg frivillig til å passe på bilene under demonstrasjonen.

Medlemmene av Klanen er roligere.

— Vi er bare her for å lære niggerne en ting eller to, sier en av dem.

Planen er å kjøre sammen de snaut 15 kilometerne fra hotellet og inn til byen, parkere i et parkeringshus og gå resten av strekningen til rådhuset mens de holder taler.

— Vi regner med at den røde fare kommer til å stille mannsterke, advarer Schoep troppene sine ute på parkeringsplassen før avgang.

Den røde fare er NSMs samlebegrep for antirasistiske grupper.

— Vi kan regne med steiner, tåregass, slagvåpen og kanskje skytevåpen.

— Dette kommer til å bli ille, hvisker Cami, Schoeps kjæreste til meg.

— Atlanta er ikke et trygt sted for oss.

Nazistene setter seg inn i bilene mens de roper "hvit makt!". Kortesjen svinger ut fra parkeringsplassen.

De er kjente for å marsjere gjennom USAs fattigste nabolag i det de kaller "et forsøk på å utdanne". De bedyrer også at deres demonstrasjoner ikke er rasistisk motiverte. De bare vil ta i bruk ytringsfriheten, og mener at de som har problemer med det, undergraver demokratiet. Norske grupper som Norwegian Defense League har hatt flere lignende demonstrasjoner, selv om disse ikke har trukket mange deltakere.

Butch hviler en arm dekorert med et stort hakekors i bilens vinduskarm.

Sidney Clark, en svart mann som går forbi idet Butch kommer kjørende, måper mens rekken av biler med uniformerte nazister passerer.

— Hva i helvete, sier han til seg selv.

En bil fylt med klanmedlemmer i hvite drakter svinger forbi.

— Jeg er femti år og dette er det drøyeste jeg har sett, sier Sidney Clark.

— Du kan ikke gjøre slikt i Atlanta. Vet de ikke hvor de er? Dette vil vekke de døde.

Nazistene ruller ut bannere og flagg. Klanen tar på seg de spisse hettene sine, før alle marsjerer ut av parkeringshuset.

Noen hundre meter lenger oppe blir de møtt av politisperringer og bak dem hundrevis av demonstranter som roper skjellsord. Nazistene gir nazihilsener og stiller seg opp på rådhustrappene.

— De fleste av dere er skitne kommunister, anarkister eller homoseksuelle, roper Schoep i talen sin mot fienden på den andre siden av gaten.

— Men jeg representerer det tause flertallet, og jeg kan fortelle dere at vi vil vinne!

Andre nazister tar podiet etter Schoep og snakket om behovet for å beskytte grensene og få USA tilbake til sin økonomiske storhetstid.

Så er det Klanens tur.

— Ta med dere sykdommene deres og kom dere ut av Amerika, foreslår James Moore til USAs innvandrere, og påpeker at USA lever under et kommunistisk diktatur under Obama.

— Mexicanske babyer tar med seg hepatitt og AIDS. Det er vitenskapelig bevist.

— Våkn opp! Hvit makt!

Senere på dagen er nazistene tilbake på hotellet. Fornøyde med å ha fått sagt sitt, uten at noen av medlemmene ble skadet, feirer de med brus og pizza.

— Norge er den nye fronten, forklarer Mike Schelayer, en av NSMs stormtropper.

— Dere hadde han fyren, Breivik. Jeg er ikke enig i hva han gjorde men jeg forstår at noe burde gjøres. Norge er den nye fronten. Det er der kampen vil stå.