Brennholm får storfint besøk ved kai i Bergen onsdag, når de kongelige kommer på omvisning. Kaptein og eier Lars Einar Sandtorv gleder seg.

— For en mann i min alder er dette veldig stort. Jeg tror alle i Norge setter pris på de kongelige, og det gjør jeg og, sier 67-åringen.

Har øvd litt

Han vet fortsatt lite om hvordan onsdagen vil forløpe seg, og har ikke gjort noen spesielle forberedelser.

— Vaskeregimet er beinhardt fra før, så vi har ikke gjort noe ekstra der, sier han.Han har imidlertid forberedt seg litt på hvordan man tiltaler de prominente gjestene.

— Vi har jo ikke hatt så storfint besøk før, sier han.

Engasjert prins

Brennholm befinner seg til vanlig i Atlanterhavet, Nordsjøen og Barentshavet på fiske etter omtrent alt bortsett fra torsk. Det er et av de mest moderne ringnotfartøyene i Norge. Etter onsdag skal mannskapet på ni ut på oppdrag for Havforskningsinstituttet, som de har gjort mange ganger før.

John Willy Valdemarsen, seniorforsker ved instituttet, kaller båten et utstillingsvindu for moderne akustisk instrumentering.

— Vi ser frem til å vise frem den norske måten å forvalte ressurser og utvikle teknologi på. Fyrsten av Wales har et betydelig engasjement og interesse for dette, sier Valdemarsen.

Blant annet står prins Charles står bak organisasjonen International Sustainability Unit, som søker å bidra til bærekraftig fiske.

Stramt program

For Camilla, hertuginnen av Cornwall, blir det første gang hun er på offisielt besøk i noen av de skandinaviske landene. Sammen med dronning Sonja har hun planlagt en 25 minutters visitt til Granebo Naturbarnehage på Fløyen onsdag, mens deres ektemenn besøker Brennholm.Deretter skal Kongen og prins Charles besøker den britiske fregatten HMS Liverpool som ligger ved kai i Bergen, mens dronning Sonja tar med seg Camilla til Troldhaugen, skriver Side 2.

Prins Charles og Camilla, skal også delta på en konsert i Håkonshallen i Bergen under besøket sitt i vestlandshovedstaden. Konserten er et samarbeid mellom kongehuset og Bergen kommune.

Forrige gang prins Charles var i Norge var i mai 2010, da han deltok på en stor klimakonferanse i Oslo. Prinsen av Wales var også i Norge under kronprinsbryllupet i august 2001.

KONGELIG BESØK: Brennholm holder vanligvis til utpå havet.
ANDREAS MØGSTER
TIL BERGEN: Prinsen av Wales og Hertuginnen av Cornwall kommer til Bergen onsdag 21. mars.
SCANPIX